Binnenland

NIDA wil dat Nederland vrijhaven wordt voor verboden Franse islamorganisaties

27-10-2020 19:30

Screenshot van Collectif Contre l'Islamophobie en France

Als het aan NIDA-voorman Nourdin El Ouali ligt komt straks alles wat God in Frankrijk verboden heeft naar Nederland. Tenminste, zolang het maar iets met de islam te maken heeft dan. De politiek leider van de Haagse moslimpartij wil namelijk dat ons land een soort vrijhaven wordt voor verboden Franse islamclubjes.

Emmanuel Macron is de laatste tijd hard bezig om zijn land weer laïcité te maken. Hierbij heeft de Franse president vooral zijn pijlen gericht op islamitische belangengroepen zoals het Collectif Contre l’Islamophobie en France en liefdadigheidsorganisaties zoals Barakacity.

Volgens El Ouali is vooral het Collectif Contre l’Islamophobie met zijn ‘strijd voor gelijkwaardigheid, vrijheid en rechtvaardigheid’ niet langer meer veilig in Frankrijk. De politiek leider van NIDA spreekt dan ook over een Franse heksenjacht op het islamisme waar Nederland iets tegen moet doen.

El Ouali waarschuwt verder dat door een verbod op dergelijke clubs het islamitisch extremistisch geweld alleen maar verder zal toenemen. Klinkt eerlijk gezegd als een geweldig goede reden om zulke entiteiten nooit toe laten, dan hoef je ze immers ook nooit te verbieden.