Binnenland

Politie vraagt uw hulp bij opsporing van mogelijke drillrapmoordenaar

27-10-2020 18:23

Tyrece Raoul Balbin. Foto via Politie

Op 10 augustus werd op klaarlichte dag de 19-jarige Rotterdammer Cennethon ‘Chuchu’ Janga doodgestoken bij De Pier in Scheveningen. Volgens de Telegraaf het gevolg van een grote vechtpartij tussen drillrapbendes ‘73 De Pijp’ uit Amsterdam en ‘24’ uit Rotterdam.

(Voor de niet-leden onder u, drillrapbendes zijn groepjes jonge mannen die luisteren naar rap en hierbij fantaseren dat ze gevaarlijke gangsters zijn. Vaak verpesten deze jochies al op vroege leeftijd hun leven middels strafbladen en handicaps die ze oplopen dankzij steekpartijen. Chuchu is dan ook zeker niet de eerste tiener die Riprip gaat vanwege dit totaal onnodig machogeweld. Eerder lieten ook al de 24-jarige Bilal Aydin en de 18-jarige Jay-Ronne Grootfaam hierdoor te vroeg het leven.)

In de zaak Chuchu zijn inmiddels twee 20-jarige verdachten uit Amsterdam opgepakt voor poging tot doodslag. Ook de 17-jarige leider Blacka van 24 werd vrij snel aangehouden en in afwachting van zijn proces ook maar weer vrijgelaten. Hiermee zijn echter nog niet alle verdachten gevonden. Zo zou de politie ernstig graag spreken met de 20-jarige Amsterdammer Tyrece Raoul Balbin. Binnen de scene van drillraps en steekpartijen betere bekend als TY of Tyloose.

Dit geweldige voorbeeld voor de jeugd liep tijdens de vechtpartij in Scheveningen met een vuurwapen te zwaaien. De politie adviseert dan ook om deze jongeman niet zelf te benaderen. Wel wordt u verzocht om goed naar onderstaande foto te kijken en bij herkenning direct contact op te nemen met de politie. Dit kan via 0800-6070 of anoniem via 0800-07000.