Binnenland

NRC geeft PVV-leider Geert Wilders de schuld van Turkije-rel

28-10-2020 09:17

Screenshot van Collectif Contre l'Islamophobie en France

Een islamitische terrorist onthoofdt een Franse docent die zijn klas de vrijheid van meningsuiting wilde bijbrengen. Macron reageert door iets te doen wat geen van de mainstream-politici in Nederland durft te doen en wijst op de kwalijke invloed van de islam. De Turkse dictator en beroepsmoslim Erdogan gaat tekeer tegen Macron want ieslam ies vrede. Wilders kenschetst Erdogan middels een cartoon als een terrorist en Erdogan doet aangifte tegen Wilders om hem zo de vrije meningsuiting te ontnemen.

NRC Handelsblad:

Uit het stuk:

In 2017 werd de Nederlandse ambassadeur niet meer tot Turkije toegelaten nadat een Turkse minister de toegang tot het consulaat van haar land in Rotterdam was ontzegd. Erdogan betitelde toen Nederlanders als „nazi-overblijfselen en fascisten”. Na langdurig overleg achter de schermen werden in 2018 de relaties hersteld en werden ambassadeurs weer uitgewisseld.

Jammer dat Wilders zo nodig een mening moet hebben, want op deze manier gaan onze betrekkingen met een dictator naar de knoppen. Mooie take van NRC.

De T ondertussen: