Binnenland

Serieverkrachter Mourad T. gaat weer in de fout en krijgt 5 jaar cel met TBS

29-10-2020 16:28

foto van: mxsh

De beruchte Hoornse serieverkrachter Mourad T. heeft donderdag 5 jaar cel gekregen van de rechtbank, plus TBS met dwangverpleging. Dit laatste is opmerkelijk, want hier had de Officier van Justitie niet om gevraagd. Volgens de rechters vormt Mourad echter zo’n groot gevaar voor de samenleving dat een gedwongen opname noodzakelijk is.

De 31-jarige man verkrachtte vorig jaar een 23-jarige vrouw en randde niet veel later een vrouw van 56 jaar aan. Voor een andere aanrandingszaak in deze periode is Mourad vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Tegelijkertijd is het niet de eerste keer dat de man wordt veroordeeld voor dergelijke zedendelicten. Zo was hij ten tijde van deze misdrijven net onder voorwaarde vrij vanwege de verkrachting van een 16-jarig meisje. Een van de slachtoffers laat aan de T. dan ook weten aangenaam verrast te zijn door de onverwachte oplegging van dwangverpleging.

“Ik ben heel blij dat hij tbs heeft gekregen, dat is de enige manier om hem te stoppen.”

De advocaat van de serieverkrachter laat weten dat zijn cliënt waarschijnlijk in hoger beroep gaat. De jurist zegt het vreemd te vinden dat de rechter dwangverpleging oplegt zonder dat hierom is gevraagd. Mourad heeft altijd geweigerd om mee te werken aan een psychiatrisch onderzoek. Wel werd hij in 2009 al eens onderzocht door het Pieter Baan Centrum. Toen bleek dat hij een antisociale persoonlijkheidsstoornis had met aanwijzingen voor psychopathie. Hoe verrassend.