Politiek

B.B. Solocast: Martien Meiland-biograaf, beststellerauteur en succesentrepreneur Jan Dijkgraaf

02-11-2020 10:26

TPO-auteur Jan Dijkgraaf heeft na het schrijven van containers vol Briefjes van Jan en een hele Billy vol boeken nu ook een biografie geschreven. En wel die van Martien Meiland, bekend van dé Nederlandse televisiehit Chateau Meiland.

Resultaat: een instant bestseller met verkopen tot in de honderdduizend exemplaren en uitzicht op nog eens honderdduizenden verkochte exemplaren. De opbrengst van deze boekenhit gaat voor 100% naar de BV die de families Dijkgraaf en Meiland speciaal voor het uitgeven van deze biografie hebben opgericht want slim en ondernemend en 21ste eeuw als ze zijn doen ze alles volledig in eigen beheer.

Ja, dat betekent inderdaad dat zowel Jan Dijkgraaf als Martien Meiland momenteel hun zakken aan het vullen zijn en dat betekent ook dat de opbrengst uiteindelijk in de miljoenen euro’s kan lopen, wat betekent dat beide heren binnen zijn.

En de traditionele uitgevers? Die hebben het nakijken. En moeten constateren dat wéér een nieuw tijdperk zich heeft aangediend en dat ze het wéér volkomen hebben gemist.

Want als er iets is wat het succesvolle entrepreneursduo Dijkgraaf & Meiland bewijst dan is het wel dat uitgeverijen in the age of online volledig obsolete zijn. Sterker nog, wie eenmaal een status als (bestseller)schrijver heeft doet er goed aan direct te breken met zijn of haar uitgeverij en voortaan alles in eigen beheer uit te geven. Voor een beetje successchrijver scheelt dit gerust tonnen euro’s bruto per jaar. Tonnen euro’s bruto die anders in de zak van de uitgever verdwijnen.

Overigens is Jan Dijkgraaf nog maar net begonnen met boekensucces hebben en binnenlopen. Als het aan hem ligt is de volgende biografie die hij uitgeeft die van Gerard Joling. Zelf weet Gerard Joling nog van niks, maar na deze podcast te hebben beluisterd zal iedereen, dus ook Gerard Joling, beseffen dat je met je levensverhaal maar één verstandig ding kunt doen en dat is het laten opschrijven en uitgeven door Jan Dijkgraaf.

Of je moet je levensverhaal willen verkopen aan een traditionele outdated uitgeverij zodat 85% van de opbrengsten aan je neus voorbij gaan.

TPO Podcast · B. B. Solocast: Martien Meiland-bestsellerbiograaf en succes-entrepreneur Jan Dijkgraaf

 

Beluister meer B.B. Solocast. Hier meer TPO Podcast.

 

Jan Dijkgraaf – Martien, van burgermeesterszoontje tot kasteelheer

Martien Meiland