Binnenland

Politie Den Haag voorkomt dat mensen een overleden familielid opzoeken in ziekenhuis

02-11-2020 12:03

Een operatietafel. Foto: Richard Catabay

Trieste taferelen gisteravond bij het Hagaziekenhuis in Den Haag. De politie moest hier een tijdlang de voordeur bewaken omdat nabestaanden van een overleden persoon massaal afscheid wilden nemen.

Vanwege de coronaregels mag momenteel alleen de naaste familie op zo’n moment naast het bed staan. Dit gegeven zorgde voor een hoop onbegrip bij de overige familieleden die op de gang stonden te wachten. Toen de beveiliging hen verzocht naar buiten te gaan liepen de emoties nog verder op. Een aantal mensen raakten hierbij zelfs onwel.

Uiteindelijk wist de politie met de hulp van een naast familielid ervoor te zorgen dat iedereen het ziekenhuis verliet. Uit voorzorg hebben agenten hierna een tijdlang de deuren van het hospitaal bewaakt.

Nederland is zeker niet de enige plek waar de corona het rouwproces in de weg zit. Zo ontstond er in Engeland grote verontwaardiging nadat camerabeelden naar buiten kwamen van een begrafenis in Milton Keynes. Hierop was te zien dat een dienst werd stilgelegd omdat twee zonen hun moeder probeerden te troosten. Volgen het begrafeniscentrum overtraden ze hiermee de anderhalve-meterregel.

De beelden: