Politiek

Oud-griffier Nico Broekema wil dat Thierry Baudet uitspraken over hem bij Jinek terugneemt

03-11-2020 18:07

Thierry Baudet met op de achtergrond Freek Jansen bij Jinek.

Oud-griffier van de gemeente Westland Nico Broekema wil dat Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet de uitspraken bij Jinek maandag (vanaf minuut 00.56) over zijn ontslag bij de gemeente terugneemt. Anders beraadt hij zich met zijn advocaten op stappen vanwege de ‘onware en smadelijke uitspraken die Baudet over mij uitsprak in het programma van Jinek op maandagavond 2 november’. Dat schrijft Broekema in een verklaring gericht aan de redactie van Jinek in bezit van TPO.

Baudet beweerde in Jinek dat Broekema was veroordeeld voor fraude en dat hij een schadevergoeding van 170.000 euro moest betalen. Dat klopt niet. De bestuursrechter bepaalde in september in hoger beroep juist dat de gemeente een schadevergoeding van 25.000 euro moet betalen. Wel was Broekema volgens de rechter terecht ontslagen omdat hij onder meer een e-mail had gestuurd naar een raadslid in het kader van de herbenoeming van de burgemeester.

Freek Jansen, de rechterhand van Baudet in de Kamer, werd tijdens die rechtszaak door Broekema beschuldigd van het ‘relativeren’ van de Holocaust en het verheerlijken van de economische politiek van het ‘Derde Rijk’. Jansen – nu plek nummer zeven op de FvD-kandidatenlijst – was destijds een medewerker van Broekema. Dat bleek in mei dit jaar uit rechtbankstukken over het ontslag in het bezit van HP/De Tijd. Meesterjournalist Ton F. van Dijk zocht het uit en stuitte en passant op de vervalsing van het mailadres van toenmalig Commissaris van de Koning, Jacques Tichelaar (PvdA), door dezelfde Freek Jansen.

De gehele verklaring van Broekema:

“Aan Jinek en aan de redactie van Jinek

Nav de uitzending gisteravond wil ik u vragen hoor en wederhoor toe te passen. En gewag te maken van mijn weergave van de werkelijkheid.

Baudet heeft ism de feiten gezegd dat ik fraude zou hebben gepleegd en 170.000 zou hebben moeten terugbetalen aan de gemeente Westland. Op 3 september 2020 heeft de hoogste ambtenarenrechter, de CRvB, van deze beschuldiging geen spaan heel gelaten. Ook andere criminaliserende beschuldigingen heeft de CRvB (De Centrale Raad van Beroep/BP) van tafel geveegd.

De CRvB heeft uitgesproken dat ik correct met overheidsgeld ben omgegaan. Daarover staan uitvoerige passages in het arrest.

De uitspraken van Baudet bij Jinek zijn niet alleen onwaar, beschuldigend, ongefundeerd en schadeverwekkend. Ze zijn gebaseerd op roddels die zijn medewerker Freek Jansen liet optekenen door de advocaat van mijn tegenpartij, de gemeente Westland.

Het is een volksvertegenwoordiger onwaardig en ism de rechtstaat dat hij zo onzorgvuldig zonder de feiten te checken, voorbijgaand aan een rechterlijke uitspraak, dit soort uitspraken doet met het kennelijke doel daarmee weg te komen met de van Hitler-adoratie betichte Freek Jansen. Dit doel van Baudet heiligt kennelijk het aanbrengen van reputatieschade jegens mij.

Het gedachtengoed van kandidaat kamerlid Freek Jansen in 2016 staat al sinds oktober in de stukken van het rechtsgeding tegen de gemeente Westland. En zijn nooit door de advocaat van mijn tegenpartij bestreden, laat staan weerlegd.

Met mijn advocaten beraad ik mij over de te zetten stappen tav de onware en smadelijke uitspraken die Baudet over mij uitsprak in het programma van Jinek op maandagavond 2 november. Tenzij Baudet zijn uitspraken uit zich zelf terugneemt.

Aan de redactie van Jinek vragen wij hoor en wederhoor toe te passen en in ieder geval melding te doen van deze verklaring.”

Vanavond Jinek kijken dus.

Chris Aalberts – Extremistisch, incompetent of niet integer? Op de FvD-kandidatenlijst ermee!