Politiek

Financier van Henk Krol trekt zich terug

05-11-2020 16:04

Henk Krol in de Tweede Kamer.

Zakenman Roel Praagman uit het Brabantse Schijndel speelt niet langer een rol bij de politieke ambities van Henk Krol en zal hem niet langer financieel steunen. Praagman stelde eerder dit jaar een villa ter waarde van 1,2 miljoen beschikbaar aan de Partij voor de Toekomst, maar nu Henk Krol weer werkt aan een nieuwe partij heeft Praagman zich definitief teruggetrokken, zo vertelt hij aan Omroep Brabant. “Henk is vriendelijk, maar hij heeft weinig inhoud.” Dat meldt Omroep Brabant donderdag.

Lees ook – Henk Krol stapt uit eigen Partij voor de Toekomst na conflict met Henk Otten

Toen Henk Krol samen met Femke Merel van Kooten-Arissen (voormalig Partij voor de Dieren) en later Henk Otten (voormalig Forum voor Democratie) de nieuwe Partij voor de Toekomst oprichtte, stelde Praagman een van zijn panden, een villa gelegen aan de Bosscheweg in Den Dungen beschikbaar als partijkantoor. De huur: het symbolische bedrag van 1 euro per maand. Dat pand heeft Henk Krol, die de partij inmiddels verlaten heeft en weer aan een nieuwe partij werkt, inmiddels verlaten. Ook de nieuwe partij van overblijver Henk Otten (genaamd GO) maakt niet langer gebruik van Praagmans diensten.

Toch was de band met Krol lange tijd goed.

“Het contact was super, Henk is heel vriendelijk, maar dat is hij tegen iedereen ben ik achter gekomen. Hij heeft weinig inhoud”, aldus de ondernemer. “Hij heeft geen filosofie en geeft geen leiding. Hij stond nergens voor open, dat is het hele probleem.”

De kans dat hij de nieuwe partij GO gaat steunen is nihil. “Henk Otten lijkt me een prima vent, maar ik heb hem nog nooit ontmoet. Hij is nog nooit hier in Den Dungen geweest.” Praagman gaat nu proberen zijn ideeën over het pensioenstelsel op een andere manier aan de man te brengen, maar dat zal niet via de politiek zijn.

Constanteyn Roelofs – Partij voor de Toekomst, Cranky Henkie, wat moeten we toch met die clubs?