Binnenland

Jongerenwatch – Politie zoekt naar lichtgetintiër(s) om meerdere berovingen Helmond

05-11-2020 10:29

De politie is op zoek naar getuigen van drie straatroven in het immer pittoreske Helmond, een mooie plaats die zelfs een regenboogzebrapad heeft omdat ”’jongeren”’ daarvan zeer onder de indruk zijn. De politie vermoedt dat de drie straatroven door één en dezelfde signalementiër zijn gepleegd.

De straatroven vonden allemaal plaats op het fietspad aan de Achterste Straakven, ter hoogte van het dierenparkje. Eén beroving vond plaats op zondag 1 november, de andere twee op maandag 2 november. Het tijdstip was in alle gevallen rond 19.00 uur en ook de werkwijze en het signalement van de dader kwam overeen. Niemand raakte gewond.

De slachtoffers werden door de dader benaderd en vervolgens bedreigd met een mes. Vervolgens werden geld of goederen geëist. Slechts in één geval wist de dader ook buit te maken. Bij één van de berovingen wist het slachtoffer weg te vluchten en zo aan de dader te ontkomen. Bij de laatste beroving op maandag 2 november ging het slachtoffer de confrontatie met de dader aan.  Hij wist hem een klap te geven en zo tegen de grond te werken. Toen een toevallige passant zich er mee bemoeide ging de dader er uiteindelijk vandoor.

De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Het signalement:

  • 17/18 jaar oud
  • man
  • 1.75 tot 1.80 cm lang
  • lichtgetint
  • donkere kleding