Politiek

Politie schiet ‘man met mes’ neer in berucht AZC Ter Apel, onbekend of het gaat om asielzoeker

05-11-2020 09:55

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een ‘man met een mes’ in zijn voet geschoten in het beruchte asielzoekerscentrum van Ter Apel. Dit omdat de man met het mes zich ‘dreigend opstelde’. Het is onduidelijk of het gaat om een bewoner van het AZC. Vier andere mannen werden eveneens opgepakt.

Het AZC van Ter Apel herbergt al vele, vele, vele, vele, vele, vele, vele, vele jaren heel veel kansloze asielzoekers uit veilige landen die vooral voor ”’overlast”’ zorgen. Al vele, vele, vele, vele, vele, vele, vele, vele jaren wordt hier helemaal niets aan gedaan, mede omdat de verantwoordelijke VVD-Staatssecretaris een bejaarde mevrouw met dubbele achternaam is die zelfs een deuk in een pakje boter melk slaan nog te zwaar vindt.

Kansloze asielzoekers zijn asielzoekers (vrijwel altijd alleenstaande jonge mannen) uit veilige landen (vrijwel altijd Marokko, Algerije en Tunesiƫ) die geen recht hebben op asiel en dat ook weten. Maar eenmaal in Nederland aangekomen mogen ze niet worden uitgezet en kunnen ze ook niet worden teruggestuurd naar het land van herkomst omdat Marokko, Algerije en Tunesiƫ zelf ook niet zitten te wachten op kansloze overlastplegers (wel op Nederlandse uitkeringen uiteraard). En dat weten de kansloze asielzoekers zelf ook.

Het gevolg is dat kansloze asielzoekers per definitie nog jaaaaaaaaaaaaaaaaren in Nederland kunnen blijven zonder dat iemand ze ook maar iets kan doen, wat uiteraard vele malen aantrekkelijker is dan leven in hun kansloze thuisland.

Ook dit weten de kansloze asielzoekers, vandaar dat ze massaal allemaal hierheen komen, mede met dank aan het opengrenzenbeleid van de EU.

Zolang de VVD ministers en staatssecretarissen voor asielzaken blijft leveren zal dat ook zo blijven.