Binnenland

Politie Utrecht hangt de moraalridder uit bij privéfeest in studentenhuis

09-11-2020 19:52

Halfnaakte man in zijn privédomein. foto via Marvin Meyer

Update: Bewoners van het studentenhuis zeggen dat ze niet halfnaakt waren en dat de politie er een sensatieverhaal van heeft gemaakt.

Verontrustende berichten vanuit de Domstad. Alweer van zondag, maar het artikel is bizar genoeg om er maandag toch nog even op terug te komen. Volgens het AD hebben agenten in Utrecht namelijk een huisfeestje beëindigd met halfnaakte mensen in een studentenwoning.

De bewoners van het pand zouden hierbij half ontkleed op de tafel hebben gedanst. Let wel: het ging hier om huisbewoners, dus qua coronaregels werd er niks overtreden. Toch kregen de studenten het sterke advies van de politie om zich weer aan te kleden. De agenten vonden de situatie niet fatsoenlijk:

“Allemaal huisgenoten, dus in die zin zou het kunnen. Maar wij vonden het nogal ongepast.”

Nou politie Utrecht, weet jullie wat ook ongepast is? Achter de voordeur komen bij mensen en vervolgens vertellen hoe zij hun zaterdagnacht moeten invullen. Dat we vanwege een pandemie al niet eens meer fatsoenlijk bij elkaar op bezoek kunnen komen is al erg genoeg. Maar één huishouden is één huishouden, ongeacht de samenstelling. Of gaan we voortaan bij elke Nederlander achter de deur kijken om te zien hoe die hem er om middernacht bij heeft hangen? Nederland zit daar niet op te wachten. Met je knipoog.