Binnenland

16-jarig meisje maandenlang slachtoffer van groepsverkrachting in kelderbox

10-11-2020 18:15

Een 16-jarig meisje uit Maassluis is maandenlang stelselmatig seksueel misbruikt door zeven jongeren. Vandaag moest de enige meerderjarige verdachte zich verantwoorden voor de rechter.

Het meisje werd in het voorjaar van 2018 naar een kelderbox gelokt door een ex-vriend. Hier moest zij tegen haar wil in meerdere jongens bevredigen terwijl ze haar filmden. Met de video’s werd de minderjarige vervolgens gechanteerd, zodat ze terug zou komen naar de kelder om opnieuw misbruikt te worden. Ook dreigden de verkrachters om de ouders van het meisje iets aan te doen. Volgens het AD was de situatie zo traumatisch dat het slachtoffer meerdere malen zelfmoord overwoog:

“Ik sloot me af voor iedereen om mij heen. Ik verloor het vertrouwen in mensen, maar vooral in mezelf. Ik dacht erover na of het niet beter was weg te gaan van dit leven. Ik kon het niet meer aan.’’

Uiteindelijk vond de 16-jarige toch de kracht om haar moeder het verhaal te vertellen waarna de politie kon worden ingeschakeld.

De 18-jarige verdachteontkent het meisje te hebben aangeraakt. Wel zou hij filmpjes hebben gemaakt, wat betekent dat hij kinderporno heeft geproduceerd. Aangezien de verdachte beperkt ontwikkeld is wordt hij berecht volgens het jeugdstrafrecht. De aanklager eist dan ook zestig dagen jeugddetentie, toevallig precies dezelfde tijd als de verdachten in voorarrest zat. Verder wil het OM een taakstraf zien van 100 uur en een contactverbod.

De komende dagen worden de zaken tegen de minderjarigen achter gesloten deuren behandeld.