Binnenland

Femke Halsema doet stout en is niet langer meer welkom bij Sinterklaas

12-11-2020 16:54

Nicolaas en Femke in betere tijden (screenshot AT5)

Het leven van een burgemeester in een grote mensenstad is ook niet makkelijk. Je draagt drie petten tegelijk en zodra je er eentje even afzet valt iedereen meteen over je heen. Zo is bijvoorbeeld Femke Halsema niet meer welkom bij Sinterklaas.

De burgemeester van Amsterdam was namelijk te laat met het opsturen van een filmpje naar het Sinterklaasjournaal. Hierin had ze eigenlijk de Mokumse jeugd moeten bedanken voor alle sinterklaastekeningen. Vette pech voor Halsema dus. Zoals iedereen weet is het op internet immers vrijwel onmogelijk om een publicatie te updaten.

Nu wordt de Amsterdamse Burgemeester door allerlei journalistenpieten aan de schandpaal genageld hiervoor. Zo laat een woordvoerder van het Sinterklaasjournaal weten:

“Het Sinterklaasjournaal heeft in augustus en september herhaaldelijk contact gezocht met de gemeente Amsterdam. Wij kregen steeds als antwoord dat de burgemeester van Amsterdam, mevrouw Halsema, geen prioriteit gaf aan ons verzoek. Dat vonden en vinden wij ontzettend jammer, omdat juist de hoofdstad niet mag ontbreken volgens ons.”

Kleine troost voor Halsema, ze is gelukkig niet de enige burgermoeder die straks in de zak mee moet naar Spanje. Ook de burgemeesters in Aalten, Eijsden-Margraten, Heerde, Lelystad, Purmerend, Putten, Sint Anthonis, Steenbergen, Terschelling en Zoeterwoude hadden het te druk met besturen.