Politiek

Kamerkandidaat GroenLinks Kauthar Bouchallikht ontkent banden met Moslimbroederschap

13-11-2020 12:33

Kauthar Bouchallikht (Beeld GroenLinks)

GroenLinks – de partij van diversiteit en inclusie en multicultuur en talloze andere zegeningen – heeft Kauthar Bouchallikht op de negende plek van de Tweede Kamerlijst van de partij gezet. Politiek correct Nederland is in vervoering want Bouchallikht zou deel uitmaken van een ‘nieuwe klimaatgeneratie’ en zal zij de eerste vrouw zijn die een hoofddoek draagt in de Tweede Kamer.

Update 18.42 uur – Jesse Klaver steunt Kauthar Bouchallikht, gaat niet op beschuldigingen in

TPO’s Chris Aalberts:

Maar wat nu als deze kansenparel extraordinaire banden heeft met de Moslimbroederschap? Zij zit namelijk in het het bestuur van het FEMYSO, het Forum of European Muslim Youth and Student Organisations. Allesweter Carel Brendel wijst fijntjes op het volgende:

Het gaat om belangrijke informatie over de kandidaat, want FEMYSO is namelijk de studenten- en jongerenorganisatie van de Moslimbroederschap in Europa. In een rapport (pdf) over de Federation of Islamic Organisations in Europe (FIOE), de koepelorganisatie van de Europese Moslimbroeders, noemt onderzoeker Steven Merley FEMYSO als een van de “central institutions” van deze beweging. De leider van het eerste uur was Ibrahim el-Zayat, een kopstuk van zowel de Europese als de Duitse Moslimbroeders.

Lorenzo Vidino, expert op het gebied van de Moslimbroeders in het Westen, beschrijft in zijn recente boek “The Closed Circle” FEMYSO als “the Brotherhood’s pan-European youth organisation”. Volgens Vidino zijn FEMYSO en FIOE bijzonder succesvol in hun lobbywerk bij de Europese instellingen in Brussel. Merley berichtte onlangs op zijn nieuwe website nog over een recente door FEMYSO georganiseerde bijeenkomst waar Europarlementariërs werden bijgepraat over “islamofobie”.

Zelf ontkent de kersverse GroenLinks-kandidaat alles, hoewel ze niet inhoudelijk op de aantijgingen ingaat. Meer bronnen bij Brendel hier.