Media & TV

Omroep Zwart van Akwasi heeft benodigde 50.000 leden binnen

18-11-2020 14:41

Akwasi. Screenshot Youtube.

Terwijl aspirant omroep Ongehoord Nederland nog driftig spartelend voldoende handtekeningen probeert binnen te halen, fietst Akwasi op zijn gemakje naar de 50.000 leden voor zijn Omroep Zwart. Dit deelde de uitzinnig blije rapper en activist woensdag mede op zijn Twitter.

Concurrent Joost Niemöller is niet enthousiast over het succes van Akwasi. De onafhankelijke journalist en schedelmeter is van mening dat Ongehoord Nederland nu nog harder nodig is dan het al was.

Wat die redenen precies zijn, of welk verband er is tussen Omroep Zwart en Ongehoord Nederland maakt Niemöller verder niet duidelijk.

Behalve Ongehoord Nederland blijft ook het inmiddels gevestigde PowNed worstelen met het vinden van genoeg leden. Nu die omroep er niet is uitgekomen met hun bekendste gezicht Dennis Schouten dreigen veel fans zelfs hun lidmaatschap op te zeggen.

Hoe het ook zij, het belangrijkste is dat vanwege het samenbindende karakter van Omroep Zwart de polarisatie in de samenleving nu eindelijk een beetje zal afnemen. Zo valt althans op te maken uit de reacties op Twitter, waar plots een heel ander geluid te horen is dan we gewend zijn.