Buitenland

Joe Biden wint Georgia ook na hertelling – Nog steeds geen bewijs voor grootschalige fraude

20-11-2020 09:43

President-elect Joe Biden heeft de zuidelijke Amerikaanse staat Georgia – een stevig Republikeins bastion – geflipt in het voordeel van de Democraten. Ook na hertelling van de stemmen won hij de staat. De voorsprong van Biden op Trump bleef miniem, met een ruime 12.000 stemmen. Eerder waren dat er 14.000.

Dit heeft de (Republikeinse) gouverneur van de staat bekendgemaakt. Het is de eerste keer sinds 1992 (toen Bill Clinton het opnam tegen George H.W. Bush) dat Georgia blauw kleurt.

President Trump en zijn getrouwen blijven ondertussen volhouden dat er sprake is van verkiezingsfraude. Trump stelt dat de verkiezing van hem is gestolen.

De T:

Bewijs voor dit alles werd niet geleverd. Giuliani zwaaide met verklaringen van getuigen onder ede, die eerder al door de rechter in Michigan terzijde waren geschoven. Ook werd niet duidelijk waarom de Amerikaanse inlichtingendiensten niet hadden ingegrepen. „Wat moeten we nog doen om de FBI wakker te maken? Misschien hebben we een nieuwe dienst nodig om ons te beschermen”, zei Giuliani.