Binnenland

Politie geeft onherkenbare beelden vrij van laffe mishandeling in Amsterdam

20-11-2020 15:29

Kent u een van deze jongens? Graag contact opnemen met de politie. (screenshot via At5)

Zoek, lieve mensen van hoop in Amsterdam, zoek! De politie heeft namelijk beelden vrijgegeven van vier verdachten die in september een 17-jarige jongen mishandelen na een mislukte beroving. Zo vertelt Marijke Stor van de politie Amsterdam tegen AT5:

“Het slachtoffer zit in de nacht van zaterdag 26 september op zondag 27 september met een paar vrienden op een bankje bij de skatebaan aan de Weesperzijde ter hoogte van de Omval. Hij ziet dat er verderop iets gaande is waar mogelijk een meisje in problemen is. Hij loopt er naartoe om te kijken wat er aan de hand is, maar raakt dan in de moeilijkheden”

Op de video is te zien hoe het slachtoffer wordt ingesloten door een groep van ongeveer vijftien jongeren. Een van hen vertelt de 17-jarige dat hij zijn bezittingen moet afgeven. Deze weigert waarna hij in het gezicht wordt geslagen en later ook getrapt. Een van de daders filmt de mishandeling. De groep criminelen vlucht uiteindelijk op scooters richting het Amstelstation.

De jongeman heeft veel pijn overgehouden aan zijn keuze om een onbekend meisje in nood te helpen. De politie wil de vier verdachten dan ook graag verhoren en vervolgen. Wel krijgen ze eerst een week de tijd om zich zelf te melden bij de politie. Pas wanneer ze dat niet doen worden de beelden van hun gezichten herkenbaar uitgezonden. De jonge misdadigers zijn wellicht minderjarig en dan is privacy natuurlijk ineens heel erg belangrijk.

Mensen met informatie kunnen bellen naar 0800 6070 of anoniem naar 0800 7000.