Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Rutger Groot Wassink

24-11-2020 09:31

Meneer Groot Wassink,

“One down..”

Met die woorden begroette u, opperhoofd van de grootste partij in de hoofdstad van dit land, het vertrek van Thierry Baudet als lijsttrekker van Forum voor Democratie.

“One down.”

Oh nee, met twee puntjes.

Om aan te geven dat er eigenlijk nog woorden moeten volgen.

Maar die kunnen de lezers zelf wel invullen.

U bent immers van GroenLinks.

 

 Sint 2020

 

De partij van de met de Cambodjaanse massamoordenaar flirtende fractievoorzitter in de Eerste Kamer, Paul Rosenmöller, die als lid van de Groep Marxisten-Leninisten (GML) de gewapende revolutie voorstond.

De partij van senator Farah Karimi, die werkte voor de Iraanse terreurbeweging Mujahedin Khalq.

De partij van Jesse Klavers mannetjesmaker Wijnand ‘RaRa’ Duijvendak, die staatsgevaarlijke informatie buitmaakte bij een inbraak in het ministerie van Economische Zaken.

De partij van senator Sam Pormes, die een rol speelde bij de Molukse treinkaping in De Punt en deelnam aan een terroristen-trainingskamp in Zuid-Jemen.

De partij van jongerenorganisatie Dwars, die toen de huidige voorman Jesse Klaver er secretaris was, een professionele bomkoffer op kantoor had liggen.

Black Friday 2020

 

De partij van kandidaat-Kamerlid Kauthar Bouchallikht, die via meerdere lijnen gelinkt is aan het Moslimbroederschap, een terroristische organisatie die uiteindelijk overal de sharia wil invoeren.

Ongetwijfeld ook de partij van Mila van den Bosch, die randdebiel uit Nijmegen die op de Dam maar bleef schreeuwen: “Als je Thierry dood wilt schieten, zeg dan paf”.

En natuurlijk de partij van de Wageningse loco-burgemeester Jack Bogers, die de vrienden van Volkert van der Graaf na de moord op Pim Fortuyn waarschuwde, zodat ze bewijsmateriaal konden verdonkeremanen.

Kortom: een GroenLinks-prominent die ‘One down…’ twittert, dienen wij uiterst serieus te nemen.

Want gezien jullie niet eens verre verleden is zo’n bericht eigenlijk gewoon een fatwa.

De opvolger van Baudet is gewaarschuwd.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Waaruit blijkt dat ik niet de eerste ben die over u schrijft.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)