Politiek

Bonusquote – Thierry Baudet: ‘Bijna iedereen die ik ken is antisemiet’

25-11-2020 23:10

Nicki Pouw-Verweij en Thierry Baudet. (Screenshot YouTube FvD)

Nicki Pouw-Verweij, senator en nummer drie op de kandidatenlijst voor Forum voor Democratie (FvD), luidt de noodklok over uitspraken en gedragingen van Thierry Baudet tijdens een partijdiner met de top-10 kandidaat-Kamerleden van afgelopen vrijdag.”Ik heb het idee dat Thierry in de afgelopen tijd geradicaliseerd is, en complottheorieën is gaan aanhangen”, verklaart Pouw-Verweij in een brandbrief aan een aantal leden van het partijbestuur. Baudet zei daarbij onder meer dat het coronavirus door George Soros de wereld in is geholpen ’om onze vrijheid af te nemen’. De brief is in handen van De Telegraaf.

De T. citeert:

“Zo vertelde Freek Jansen, toen nog de leider van de jongerenafdeling, die avond dat er een artikel aankwam over antisemitisme onder de jongerentak van FvD. “Er ontstond een discussie over of er bij de vorige meldingen goed gehandeld was. Freek en Thierry gaven aan dat zij vonden dat er nooit iemand geroyeerd had moeten worden, want we hadden daarmee toegegeven aan de linkse media.”

Volgens Pouw-Verweij vond Freek dat ’heulen met de vijand’ en ziet hij dat als ’het ergste wat je kan doen’. De senator, wist niet wat ze hoorde, schrijft ze in haar brief. “Ik gaf aan dat ik vond dat we antisemitisme of nazisme niet moesten tolereren. Thierry vroeg toen: ’waar komt jouw kruistocht tegen het antisemitisme vandaan? Bijna iedereen die ik ken is antisemiet.’”

Waarvan akte.

Lees ook – Derk Jan Eppink: We hebben Thierry Baudet aangeboden om zijn zetel in het Europees Parlement in te nemen

Lees ook – FvD in crisis: Dag 5 – Thierry Baudet: Ik wil weer lijsttrekker van Forum voor Democratie worden

Lees ook – Tweettsunami – FvD’ers spreken massaal steun uit aan partijbestuur