Binnenland

Demonstranten Viruswaarheid tonen bij de rechtbank spijt voor agressief gedrag

25-11-2020 15:10

Het Plein in Den Haag tijdens een viruswappies demonstratie. (Screenshot Twitter)

Viruswaarheid (voorheen Viruswaanzin) maakt meer kapot dan je lief is. Niet alleen bij de politie en de zorgmedewerkers die de agressie van deze ‘bezorgde burgers’ mogen ontvangen, maar ook bij de demonstranten zelf. Bewijs hiervan is vandaag en morgen te vinden in de rechtbank.

Dertien verdachten staan namelijk terecht vanwege de ongeregeldheden die tijdens de demonstraties van Viruswaarheid plaatsvonden. Uit quotes opgetekend door de T. blijkt dat deze protestacties vooral veel individuele spijt hebben opgeleverd:

Stenenverzamelaar Leon den H:

“Ik had een steen in mijn hand. Wilde er niks mee doen tot die vrouw omver werd gespoten.”

Keurige papa Sven P:

“Ik ben gewoon een nette huisvader. Ik heb me gewoon even laten meeslepen door Viruswaanzin en dacht dat ik in mijn vrijheden werd beperkt”

De politierechter heeft Leon een taakstraf gegeven van 180 uur. Sven P. mag nu 130 uur schoffelen. Ook is de relatie met het meisje nu kapot vanwege zijn onacceptabele gedrag.

In totaal pakte de politie 425 mensen op tijdens de rellen in Den Haag afgelopen juni. Ook werden mensen gearresteerd nadat beelden van hun misdaden op Opsporing Verzocht waren uitgezonden. Aanhangers van Viruswaarheid geloven niet in het coronavirus en denken dat de regering dit verzint om meer macht naar zich toe te trekken.