Binnenland

Burgemeester Marcouch dreigt met het sluiten van woningen bij vondst illegaal vuurwerk

26-11-2020 14:07

(Screenshot Omroep Gelderland)

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft gewaarschuwd dat mensen die illegaal vuurwerk in huis hebben hun woning kunnen verliezen. Aanleiding zijn de onrusten in de Arnhemse wijk Geitenkamp. Hier wordt al dagen zwaar vuurwerk afgestoken en straatmeubilair vernield. Volgens de Arnhemse burgemeester niets anders dan onacceptabel vandalisme:

“Ze schermen met een protest tegen het vuurwerkverbod, maar dit is pure vernielzucht. Het zijn niet alleen tieners, ook mannen in de volwassen leeftijd doen mee en moedigen zelfs hun kinderen aan om vuurwerk te gooien naar de kutmongolen. Dan bedoelen ze de politie.”

Marcouch weet verder te vertellen dat de overlast vooral wordt veroorzaakt door een klein groepje raddraaiers dat bekend is bij de politie. Naast extra agenten zijn er twee dagen terug ook bouwlampen in Geitenkamp geplaatst om de raddraaiers af te schrikken.

Behalve repressie wil de burgemeester tegelijkertijd ook kijken of er met oud & nieuw toch niet iets feestelijks georganiseerd kan worden. Niet alleen voor de jongeren, maar ook voor eenzame ouderen. Hoe dit vermaak er precies moet uitzien weet hij nog niet. Dit zal vooral afhangen van de coronamaatregelen die volgende maand gelden:

“De eenvoudigste en helderste boodschap is om te zeggen: er kan niks. Maar volgens mij moeten we proberen om contact met elkaar te houden. Ik roep de inwoners van Arnhem op om creatief te zijn: laten we samen bedenken wat er mogelijk is. Van pakketjes rondbrengen tot samenzijn. En kijk goed om je heen naar de mensen die niemand hebben.”