Politiek

Limburg zet leger in als boa in buitengebieden

27-11-2020 10:00

Stel, je hebt veel buitengebieden, overlast van drugsdealers, drugsafval, geweld, carnaval, mensen die met een zachte G praten, hoge werkloosheid en ook nog eens een pandemie waardoor mensen afstand moeten houden en mondkapjes moeten dragen. Wat doe je dan als provincie? Juist: het leger inzetten om te ‘handhaven’.

Want die soldaten hangen toch maar een beetje rond op de kazerne in Oirschot en als hun defensiecontract afloopt kunnen ze nog steeds niet veel behalve soldaat zijn dus dan is wat ‘werkervaring’ als ‘handhaver’ wel zo handig, kunnen ze gelijk doorstromen naar een fijne ambtenarenbaan.

En je hebt als provincie meteen het leger ingezet om te ‘handhaven’ zodat als het volk straks in opstand komt of weigert op de juiste partij te stemmen of, we noemen maar eens wat, de boel niet meer bij elkaar wil houden, kwetsende cartoons blijft tekenen of massaal stopt met geld geven aan Serious Request je gelijk kunt doorschakelen naar het betere dictatoriale powerbesturen. Ongewapende soldaten die dienst doen als boa hoef je namelijk alleen nog maar een wapen te geven, scheelt toch maar mooi zes weken basistraining om te leren een trekker over te halen.

Gratis tip voor alle andere provincies: het leger inzetten tegen islamitische terreur, plofkrakers, zinloosgeweldsplegers, georganiseerde misdaad Amsterdam en tuig met (vuur)wapens op zak. Desnoods met tanks. Desnoods inclusief het roepen van ‘pinda, pinda!’ tijdens het afvuren van wegbezuinigde kogels.