Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sigrid Kaag

30-11-2020 09:31

Mevrouw Kaag,

Ik zag dat u het Twitter-account van de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking weer aan het misbruiken was voor partijpropaganda.

Mij lijkt het onethisch om een met belastinggeld ingericht en onderhouden overheidsaccount te gebruiken voor het binnenhalen van stemmen bij verkiezingen.

Maar ja, ik ben dan ook niet immoreel.

Ik zou geen subsidie aan terroristen geven.

 Sint 2020 Sint 2020

Ik zou niet hoog van de toren blazen over jodenhaat als ik zelf trots als een pauw naast Yasser Arafat had geposeerd.

Ik zou geen larmoyant tweetje rondsturen waarin het coronavirus wel wordt genoemd als oorzaak van ‘geweld achter de voordeur’, maar niet de door ‘de’ profeet ingegeven structurele minachting voor vrouwen.

Ik zou het woord ‘diversiteit’ niet in de mond nemen als ik als hoogste baas van een partij de eerste ‘allochtoon’ pas op de negende plek van de kandidatenlijst zou zetten.

U doet dat, en nog veel meer, allemaal wel.

Dus het misbruik van een communicatiemiddel van de overheid (lees: van de belastingbetaler) voor partijpropaganda is in uw ogen vast klein klein bier.

Als je kijkt naar het aantal volgers dat u heeft (nog minder dan ik :-)), is het dat ook. Maar het gaat om het principe. Zoiets doe je niet.

Dat de nazi’s hebben bewezen dat je met propaganda stemmen kunt winnen, betekent niet dat je hun methodes over móet nemen. U gaat toch ook geen voor de economie nutteloze en voor de zorg kostbare ouderen opsluiten in een kleine ruimte en letterlijk laten stikken?

Black Friday 2020Black Friday 2020

Over Hugo de Jonge gesproken: dat hij zijn ministers-account óók misbruikt voor partijpropaganda, is misschien wel het slechtste argument. Daarvan is algemeen bekend dat hij desnoods een frauduleuze verkiezingsoverwinning accepteert om maar bovenop de apenrots te geraken.

Het blijft bij dit alles uiterst grappig dat u, uw partij én talloze journalisten u nog altijd neerzetten als een serieuze kandidaat om de eerste vrouwelijke premier van Nederland te worden.

Alsof Mark Rutte niet alleen maar hoeft te tekenen bij het kruisje.

Áls het vlak voor de verkiezingen tot een debat tussen jullie komt, laat hij u alle hoeken van de kamer zien.

En anders ook.

Want wat je van Rutte ook vindt: hij kan wél acteren dat hij een mens van vlees en bloed is met een hartslag, in plaats van een gewetenloze schoft.

Hij wel…

Groet,

JanD

PS. Ik heb maar eens een symbolisch cadeautje voor u gekocht.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)