Binnenland

PvdA beledigt prins Bernhard met plan om pandjesbazen aan te pakken

30-11-2020 10:04

PvdA

Pandjesprins Bernhard is niet te spreken over het verkiezingsprogramma van de Partij van de Arbeid. In dat programma is een voorstel opgenomen dat bedoeld is om pandjesbazen aan te pakken en wordt aangeduid als de ‘Prins Bernhard-belasting. De PvdA wil de woningmarkt toegankelijk maken voor starters, waardoor volgens de sociaaldemocraten pandjesbeleggers moeten worden aangepakt. De prins staat bekend om zijn grote vastgoedportefeuille.

Echt blij wordt Bernhard daar niet van. De T meldt:

„Ik vind het vreemd dat een politieke partij mijn naam gebruikt in haar programma”, stelt Bernhard. Hij reageert op vragen van De Telegraaf naar aanleiding van boze mails van zijn vriend en zakenpartner Menno de Jong aan de PvdA. Die vindt het ’populistisch opportunisme om iemand in deze discussie te betrekken omdat hij toevallig familie is van de koning’.

„Met een ’prins Bernhard’-belasting worden pandjesbazen die vijf panden of meer bezitten verplicht om netjes inkomstenbelasting te betalen over de huurinkomsten en vermogenswinsten”, leest het PvdA-programma. De partij wil zo speculeren op de woningmarkt ontmoedigen. „Woningen zijn om in te wonen, niet om te verzamelen.”