Binnenland

Rizwan V. (29) in hoger beroep veroordeeld tot slechts 15 jaar voor afslachten Mien Graveland (86)

30-11-2020 11:46

De 29-jarige Rizwan V. slachtte in 2014 de 86-jarige Helmondse Mien Graveland af in haar eigen woning. Reden: Rizwan V. en zijn kameraden Jacky W. en Henk van D. dachten dat de bejaarde vrouw een kistje met veel geld in huis bewaarde. In werkelijkheid zaten er alleen wat sieraden in het kistje en was er geen geld in huis. Mien Graveland werd zo barbaars en op beestachtige wijze toegetakeld dat ze onherkenbaar was geworden. Ze stierf alleen in haar eigen huis terwijl ze met tiewraps was vastgebonden aan een tafelpoot, maar niet nadat ze uren lang vreselijk heeft geleden.

Voor deze beestachtige roofmoord werd Rizwan V. eerder tot slechts 15 laffe jaartjes veroordeeld, ook al eiste het OM, bij uitzondering, nóg hogere straffen.

In hoger beroep werd Rizwan V. maandag opnieuw tot slechts 15 jaar veroordeeld, ondanks een opnieuw hogere eis van het OM. Maar het hof vindt op de een of andere ontluisterende wijze dat 15 jaar cel meer dan genoeg is voor het in koelen bloede op monsterlijke wijze afslachten van een weerloze bejaarde vrouw voor slechts het vermoeden van wat cash in huis. Mogelijk dat de rechters van het hof zelf geen moeder hebben of geen flauw idee hebben wat leed precies is. Hoe dan ook werden de nabestaanden weer lekker extra in hun ballen getrapt, zoals dat doorgaans gaat in kromstaat Nederland.

Mede-barbaarse moordenaar Henk van D. werd door het hof tot tien jaar cel veroordeeld, zowaar twee jaar meer dan de eerdere veroordeling door de rechtbank. Jacky W. kreeg slechts acht jaar cel, alsnog hoger dan in eerste instantie, omdat hij ‘slechts’ de vluchtauto bestuurde en helemaal niets deed terwijl de bejaarde vrouw als een wild dier vastgebonden aan een tafelpoot lag te creperen en sterven in haar eigen huis. In Helmond, te Nederland, dat gave goed georganiseerde en ‘veilige’ land waar ‘de misdaad daalt’ en de ‘cellen leegstaan’.