Binnenland

Adolf Hitler wint met 85% van de stemmen verkiezingen in Namibië

03-12-2020 17:03

Adolf Hitler.

Een bijzondere uitslag uit Namibië deze donderdag. In het Duitsland van Afrika heeft niemand minder dan de politicus Adolf Hitler Uunona een provinciale verkiezing gewonnen met 85% van de stemmen.

Natuurlijk gaat het niet om de echte führer, maar om een Afrikaanse man die lid is van de SWAPO-partij (Socialism with Namibian characteristics). Ook heeft Hitler naar eigen zeggen geen nazistische familie en is hij door zijn vader niet naar ome Dolf vernoemd uit respect:

“Hij wist waarschijnlijk niet precies waar Adolf Hitler voor stond en als kind zag ik het als een doodnormale naam. Pas als tiener begreep ik dat deze man de hele wereld wilde veroveren.”

De Namibische politicus zegt zelf ook geen ambitie te kennen op het gebied van werelddominantie. Uunona is niet de enige Hitler die momenteel een politieke functie bekleedt. Zo zit er in de Indiase deelstaat Meghalaya een Adolf Lu Hitler Rangsa Marak in het parlement. Ook zijn naam zou niet gekozen zijn vanwege politieke motieven. Dit in tegenstelling tot Caoi Mussolini die vorig jaar in het Europees Parlement probeerde te geraken vanuit Italië. Hij faalde.