Marketing

Afgelopen 5 jaar geboekt via Airbnb? Dan heb je nu recht op gemiddeld 213 euro!

03-12-2020 16:19

Foto van: Jason Leung

Heb je de afgelopen vijf jaar een verblijf gehuurd via Airbnb? Dan is de kans groot dat je je Airbnb-servicekosten kunt terugkrijgen. Appeal haalt jouw geld graag voor je terug.

We zijn er om mensen zoals jij te helpen hun onterecht betaalde servicekosten aan Airbnb terug te claimen. Ongeacht de dikte van je portemonnee of je juridische kennis. Hieronder ontdek je waarom je recht hebt op teruggave van jouw Airbnb-servicekosten.

Het heeft alles te maken met de Nederlandse wet, die Airbnb heeft overtreden. Op 9 maart 2020 oordeelde de rechter in Amsterdam dat Airbnb het verbod op ‘dubbelzijdige bemiddeling’ heeft overtreden. Dit is een wet die belangenverstrengeling verbiedt. Airbnb rekent zowel bemiddelingskosten aan verhuurders als aan huurders en ‘dient daarmee twee heren’.

Airbnb noemt deze bemiddelingskosten servicekosten. En door de uitspraak van de rechter kan nu iedereen zijn Airbnb-servicekosten terugvragen. We verwachten dat zo’n miljoen Nederlanders de mogelijkheid hebben hun onterecht betaalde kosten terug te vorderen.

Kortom, heb je in de afgelopen vijf jaar een vakantiehuis of appartement geboekt via Airbnb? Dan helpen we je graag om deze kosten terug te krijgen.