Jurriaan Maessen – De boreale bunkerboys zijn druk bezig met Baudet-critici preventief uit te schrijven

03-12-2020 16:17

Thierry Baudet met op de achtergrond Freek Jansen bij Jinek.

Het is ontegenzeggelijk waar dat het hebben en onderhouden van een twitteraccount vrijwel uitsluitend nadelen kent. Je bent meer tijd kwijt met het muten en blokkeren van de vele vlaggetjes en trekkertjes in dat reactionaire riool (met namen als stophugodejong666 en drakethegiantslayer) dan dat je kennis neemt van belangwekkende tweets en invalshoeken afkomstig van mensen die zich niet verschuilen achter een generieke fopnaam of laf zwartepietprofieltje.

Maar af en toe, heel af en toe, wegen de nadelen niet op tegen de voordelen. Zoals wanneer de totaalborealen van de baudetpersuasie zich roeren vanuit hun burelen in wat ik alleen maar kan omschrijven als een staat van uitgesteld ongeloof. Onder het vaandel #TeamThierry blijven ze met de moed der wanhoop doorstrijden namens hun gewezen leenheer, een beetje zoals de bokser die nog steeds stoten uitdeelt terwijl hij al bewusteloos op het canvas ligt.

Zoals we weten deinst Baudet er niet voor terug om het achtergebleven kikkerdril van boreaalgezinde loyalisten in een potje bijeen te brengen teneinde zijn status als onbetwist partijleider te heroveren op de “coupplegers”, zoals toen hij kort na het vallen van de kelk ‘een paar handige jongens’ binnen Forum wilde mobiliseren om in allerijl een digitale infrastructuur in elkaar te flansen ten behoeve van een ledenstemming.
Nu die kennelijke poging tot herovering van zijn leiderschapsstatus is gefaald, lijken de ‘boreale bunkerboys van de jongerenvereniging’ (zoals Johan Almekinders ze vandaag bij RTV Oost omschreef) opnieuw druk in de weer, ditmaal om weifelende lidmaten versneld uit de partij te drukken. Zo lijkt het FvD-partijkantoor op dit moment druk doende met het afstruinen van twitter op zoek naar baudetkritische lidmaten van enige statuur om hen op een voornemen te betrappen uit de partij te treden, en dit uitgesproken voornemen vervolgens aan te grijpen om hen daadwerkelijk als lidmaat uit te schrijven. Dit overkwam onlangs Overijssels Statenlid Johan Almekinders.

Ook Nicky Pouw-Verweij ontving een bevestiging vanuit het FvD-partijkantoor met de mededeling formeel uit de registers te zijn verwijderd:

Nu ben ik sedert 2019 al geen lid meer (opgegeven reden: ‘Thierry Baudet’), maar als ik het nog wél was, dan zou het eigengereide optreden van Thierry’s trouwe bunkeradjudanten reden genoeg zijn om het lidmaatschap nog een tijdje aan te houden. Gewoon om het vuur van zijn evidente paranoia brandende te houden. Maar goed, als een uitspraak op social media voldoende is om organisaties tot lidmaatschapsbeëindiging te bewegen, dan neem ik deze gelegenheid te baat om mij formeel uit te schrijven bij het bisdom ’s-Hertogenbosch, en tegelijk mijn abonnementen bij de Volkskrant, AD, NRC, Telegraaf en Het Parool met onmiddellijke ingang op te heffen. Als zij zich met eenzelfde voortvarendheid inzetten om tegemoet te komen aan hun abonnees, dan scheelt dat een hoop mailtjes.