Binnenland

Totaalophef: manager van Nike-winkel in Groningen deed aan etnisch profileren

03-12-2020 10:52

Groningen. Foto via Mark Boss

Oeioeioei. De manager van een Groningse winkel waar Nike-producten worden verkocht (bekend van kinderarbeid, lage lonen en allround waardeloze arbeidsomstandigheden) schijnt verantwoordelijk te zijn voor een angstcultuur, racisme en seksisme. Normaliter zou dit de landelijke media niet halen, maar omdat er wordt gesmeten met termen als ‘racisme’ en ‘seksisme’ natuurlijk wel.

Het volgende zou aan de hand zijn:

Het is hommeles in de Groningse winkel. Zes (ex-)werknemers trekken in Dagblad van het Noorden aan de bel over een manager die zich racistisch uit, discrimineert en seksueel overschrijdend gedrag vertoont. De bronnen schetsen een opvallend beeld van een angstcultuur op de werkvloer, waarbij mensen zich niet durven uitspreken.

(…)

Volgens de bronnen moet het personeel op last van hem klanten met een donkere huidskleur streng in de gaten houden.

Laura ondervindt dat al op haar eerste werkdag: „Tijdens de rondleiding door de winkel vertelde de winkelmanager dat stereotypen niet voor niks bestaan. Het waren, volgens hem, meestal zwarte en bruine mensen die spullen jatten. Hij gaf zelfs een demonstratie van dat beleid door tijdens de rondleiding een zwarte man onnodig lang te volgen in de winkel.”

Het is nu wachten op de tientallen universitair docenten, activisten, NPO’ers, MSM en uiteraard Twitteraars om dit als ”’bewijs”’ te zien voor het verschrikkelijke karakter van 99% van alle Nederlanders.