Binnenland

Hackpogingen referendum over Thierry Baudet – geen notaris om proces te overzien

04-12-2020 07:21

Thierry Tank. Bron: Twitter Andreas Bakir.

Volgens Thierry Baudet is Thierry Baudet de ziel van Forum voor Democratie. Dus kwam er een referendum onder FVD-leden/ex-leden/mensen die hun contributie in ieder geval hadden voldaan/Hugo de Jonge.

Nu blijkt dat de partij die het referendum verzorgt weliswaar geen kleine speler is – BigPulse – maar een notaris om het proces te overzien, zat er volgens interim-partijvoorzitter Lennart van der Linden niet in.

Volgens plaatsvervangend voorzitter van het Forum voor Democratie-bestuur Lennart van der Linden is de ledenlijst op orde. Ook is er door zowel “interne als externe specialisten op het gebied van ICT” toezicht op de ledenraadpleging over het partijleiderschap van Thierry Baudet. Daarmee reageert hij op kritiek vanuit de partij en daarbuiten over de haastige totstandkoming van het referendum en de, naar verluidt, rommelige ledenadministratie.

Een notaris om het referendum te overzien, was volgens hem zo snel niet te vinden. “We vonden het belangrijk haast te maken met de ledenraadpleging. “

Ook een hackpoging zou onsuccesvol zijn geweest.