Binnenland

Alarm: Kajsa Orwellongren wil een Nationaal coördinator discriminatie en racisme

09-12-2020 10:08

Foto: Taymaz Valley (https://www.flickr.com/photos/taymazvalley/)

Is dit uw land nog wel? Goeie vraag, want D66-censuurminister Kajsa Ollongren (D66) wil dat Nederland een ‘Nationaal coördinator discriminatie en racisme’ krijgt. Ook komt er dit voorjaar een Staatscommissie Discriminatie en Racisme, die langdurig onderzoek gaat doen naar discriminatie en racisme in Nederland en de mechanismen die daarachter zitten.

Hier staat dus: racisme is inherent aan (blankwitte) mensen en zit diep verankerd in die walgelijke Nederlandse samenleving – en nu gaan we uitvinden hoe we de samenleving zodanig kunnen verkrachten dat drammers als Sylvana Simons, DENKies, Quinsy Garioïden, Akwasii nooit meer gekwetst zijn. Dat betekent dus voortdurend nieuwe woke-regeltjes omdat deze drammers * altijd * gekwetst zijn.

Via woke-platform De Staatsomroep:

De Nationaal coördinator moet zich op alle vormen van discriminatie gaan richten: van racisme en moslimhaat tot lhbti- en gender-achterstelling. De Kamer had ook om een aparte coördinator antisemitisme gevraagd, maar ook dat onderwerp gaat onder deze coördinator vallen. (…) Zo’n commissie was een idee van de PvdA en het CDA. (…) Aanleiding voor het debat waren de grote anti-racismedemonstraties na de dood van George Floyd op 25 mei door politiegeweld in de Verenigde Staten.

Mooi man, politici die Amerikaatje spelen om vriendjes te blijven met hun linkse mediavrienden. Wat maakt het uit: het ergste wat kan gebeuren, is dat Nederland nog verder verscheurd raakt.