Binnenland

Docent uit Naarden krijgt 3 jaar cel voor ontucht met 7 scholieren in de klas

11-12-2020 17:43

Foto is van Viktor Forgacs

Een 64-jarige man uit Naarden is vrijdag door de rechter tot drie jaar cel veroordeeld, waarvan één jaar voorwaardelijk. De basisschoolleraar krijgt deze straf voor ontucht met zeven leerlingen in Weesp. Een stad die de docent van de rechter nu nooit meer mag bezoeken. Ook kan hij de komende 8 jaar niet meer in het onderwijs werken.

De leraar pleegde het ontucht tussen september 2018 en november 2019. Zijn slachtoffers waren in die tijd tussen de 8 en 10 jaar en maakten ongeveer allemaal hetzelfde mee. Zo betaste de man de leerlingen als ze uitleg bij hem vroegen aan het bureau. Ook moesten sommige kinderen het geslacht van de docent aanraken. Het ontucht vond vaak plaats waar de rest van de klas bij was.

De verdachte heeft altijd beweerd de kinderen met ‘geen vinger te hebben aangeraakt’. Volgens zijn advocaat zijn de leerlingen dan ook beïnvloed en is hun verklaring onbetrouwbaar.

Verder zegt de man niets met de kinderporno te maken te hebben die op zijn computer is aangetroffen. De docent is namelijk een zelfverklaard digibeet en de PC staat alleen maar als opvulling in zijn huis, ofzo.

De rechter gaat hier dus allemaal niet in mee en geeft dezelfde straf die eerder door het OM werd geëist.