Binnenland

Aankomende lockdown zorgt voor lange wachtrijen in de Nederlandse winkelstraten

14-12-2020 16:04

Foto is gemaakt door John Cameron en dient enkel & alleen als illustratie

Nu de niet-essentiële winkels vanaf dinsdag wekenlang in lockdown moeten verandert Nederland weer in een grote Efteling qua wachtrijen. Gans het land moet en zal nog even snel naar de kledingwinkel, de bibliotheek en de kapper om de hoek.

BN De Stem bezocht met gevaar voor eigen leven een van deze coronahotspots in de vorm van de Rituals in Uden. Hier blijkt dat het personeel zich goed heeft voorbereid op de massale toestroom van klanten:

“Toen we gisteravond hoorden van mogelijke nieuwe maatregelen is er heel snel voor deze oplossing gekozen. We hebben extra personeel in de winkel om de kerstdrukte vandaag nog op te vangen.”

Aldus medewerkster Chantal. Ook bij de Ikea ziet het zwart van de mensen. Niet zo gek wanneer je bedenkt dat de Zweedse meubelgigant gratis kerstbomen uitdeelt aan de klanten. Ook bij de Gamma worden de winterbomen gratis van de hand gedaan.

Vooral voor ondernemers die kerstproducten verkopen is de lockdown dan ook extra tragisch. Zo kan het jaar 2020 voor cadeauwinkeleigenaar Marit de Jong eigenlijk niet veel slechter meer worden:

“We zijn al veel omzet misgelopen en dan komt dit er nog eens bovenop. Voor alle ondernemers vind ik dit echt heel sneu.”

Minister-president Mark Rutte zal maandagavond om 19.00 uur de regels rondom de nieuwe lockdown uitleggen.

Druk druk druk!