Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Pinokkio en Clowntje Clusterfuck

14-12-2020 10:09

Mark Rutte, Irma Sluis en Hugo de Jonge

 

Hoi Mark, hoi Hugo,

Vanavond hebben jullie weer een uitzending van ‘Kleutertje Luister’.

De boze heks uit Duitsland heeft Mark vrijdag in Brussel een lijstje gegeven dat jullie vanavond om zeven uur live op televisie mogen voorlezen.

Jullie moeten van de boze heks uit Duitsland zeggen dat alleen de supermarkten, drogisterijen en benzinestations nog open mogen en dat de mensjes hun kerstcadeautjes via de computer moeten kopen.

Jullie moeten de mensjes van de boze heks uit Duitsland vertellen dat hun kindertjes na de kerstvakantie een week extra thuis blijven.

Jullie moeten van de boze heks uit Duitsland zeggen dat alle plekken waar de mensjes komen om bijvoorbeeld boeken te lenen, te spelen of naar schilderijen of aapjes te kijken (de boze heks noemde dat ‘Strömungsorte’, maar dat snappen de mensjes niet) dicht moeten.

Jullie moeten van de boze heks uit Duitsland zeggen dat de mensjes op Oudejaarsavond niet naar buiten mogen om de buren gelukkig nieuwjaar te wensen.

De boze heks uit Duitsland had het over ‘Sperrzeit’. Maar dat vinden jullie niet “gezellig” klinken, dus heeft Mark haar toestemming gevraagd om het woord ‘avondklok’ te gebruiken. En gekregen.

Joepie!

Want daarmee kunnen jullie bewijzen dat jullie heus niet alles doen wat de boze heks uit Duitsland zegt. Dat het heus niet zo is dat jullie de slaafjes van de boze heks uit Duitsland zijn.

Dat bewijs was er toch al.

Kerst 2020

 

Want de boze heks uit Duitsland vond ook dat jullie tijdens de drie kerstdagen maximaal tien familieleden boven de 14 jaar bij elkaar mochten laten komen.

Maar dat gaan jullie echt niet doen!

Lekker puh!

Hier blijft het bij vijf mensen.

Dat zie je wel vaker, dat de leerling de meester wil overtreffen.

Ook in slechtheid.

Wat een puinhoop.

En dat allemaal omdat het testen, het bron- en contactonderzoek, de corona-app, de routekaart en al die andere dingen waarvan Clowntje Clusterfuck de ‘product owner’ was, volkomen zijn mislukt. Waardoor jullie geloofwaardigheid volledig naar de ratsmodee is gegaan en veel te veel mensjes schijt hebben aan jullie regels.

Maar dat zullen jullie de mensjes vast niet vertellen vanavond.

Groet,

JanD

PS. Cadeautjes! Eentje voor Pinokkio, eentje voor Clowntje Clusterfuck.

UPDATE ‘Kleutertje Luister’ gaat door. Maar dan als toespraak van Pinokkio vanuit het Torentje. Dus dan weet je het wel.

(Advertentie)

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)