Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Ruttes treitertuig

15-12-2020 09:01

Films en seriesFilms en series

Stelletje laagschedeligen,

Bijna 8,5 miljoen Nederlanders wilden gisteren weleens van premier Mark Rutte horen waarom het kabinet eindelijk de harde lockdown instelde waartoe jullie politieke held Thierry Baudet in maart al had opgeroepen.

Maar Baudet raakte begeesterd door een naar aandacht hunkerende dwaas, ene Willem Engel, en is nu opeens de felste tegenstander van zijn eigen gedachtengoed.

En jullie dus ook.

Want als Thierry Baudet zegt dat een broodje poep lekker smaakt, rennen jullie allemaal met een opengesneden pistoletje naar de plee om het te beleggen.

Dat mag allemaal.

Zolang de burgemeester of de rechter niet via een crisismachtiging besluit tot gedwongen opname in een psychiatrische inrichting, staat het jullie vrij te geloven dat kinder-etende pedo’s via een coronavaccin een chip in jullie gaan planten om totale mindcontrol te bewerkstelligen.

Dit is immers een vrij land.

Een land waarin de demonstratievrijheid ook (redelijk) netjes geregeld is.

Als je met potten en pannen naar de Hofvijver wilt trekken, dan mag dat. Als je bij de Hofvijver wilt fluiten, dan mag dat. Als je bij de Hofvijver “Wij zijn Nederland, wij zijn Nederland” wilt zingen, dan mag dat.

Kerst 2020Kerst 2020

Dat mag ook als je daarmee ruim 8,5 miljoen andere Nederlanders hindert in het beluisteren van de toespraak van Mark Rutte. Landgenoten die willen weten wat de door jullie politieke held Thierry Baudet in maart bepleite lockdown voor hen gaat betekenen. Voor zichzelf, voor hun familie, voor hun werk, voor hun bedrijf. Voor hun kerst, voor hun oud en nieuw. Die misschien wel gewoon willen zien of Pinokkio het deze keer een beetje geloofwaardig vertelt, of dat het weer compleet geacteerd is, inclusief een theatrale diepe zucht.

Dat mag je verstoren door met potten en pannen herrie te maken, te fluiten, domme liedjes te zingen en anderszins te laten zien dat je geen geluk had toen de hersenen en het fatsoen werden uitgedeeld.

Maar je kunt het ook níet doen.

Normaal zou ik nu besluiten met: denk daar maar eens goed over na!

Maar ja, dat is nu net het probleem :-)

Groet,

JanD

PS. Cadeautje voor jullie allemaal!

(Advertentie)

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)