Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Johnny de Mol

16-12-2020 10:02


Beste Johnny,

Het kan snel gaan, jongen.

Het ene moment ben je de Moeder Teresa van Nederland.

De betrokken programmamaker die mensen met het syndroom van Down en de ziekte van Alzheimer een podium op televisie geeft. Het warme goededoelengezicht dat onder meer met zijn eigen ‘Movement on the Ground’ onder meer vluchtelingen op Lesbos een beter leven wil geven en dat als ambassadeur van ‘Het Vergeten Kind’ kwetsbare Nederlandse kinderen de mogelijkheid wil bieden hun verleden achter zich te laten.

En nu ben je de vrouwenbeuker tegen wie gisteren aangifte is gedaan wegens zware mishandeling en poging tot doodslag.

Je zou in 2015 je toenmalige verloofde Shima Kaes in Amsterdam, Tulum (Mexico) én op Ibiza de moeder hebben geslagen en haar zelfs hebben proberen te verwurgen.

Ik zal eerst even zeggen wat ál die slijmballen zeggen die het (in de openbaarheid) blind voor alle leden van de familie De Mol opnemen, om redenen die zich laten raden.

Ja, het is raar dat Shima Kaes vijf jaar wacht voor ze aangifte doet. Waarom deed ze dat niet eerder?

Ja, het is raar dat Shima Kaes haar ‘juridisch adviseurs’ in een brief aan jou,  je vader John en je moeder Willeke Alberti om geld had laten vragen ter voorkoming van openbaarmaking van die mishandelingen en poging(en?) tot doodslag. Zo’n ernstig strafbaar feit laat je toch niet afkopen door de dader en zijn familie? Je zorgt dan toch dat huidige en volgende partners van zo’n dader juist door openbaarmaking worden gewaarschuwd?

Ja, het is raar dat Shima Kaes zich niet laat bijstaan door echte advocaten, maar door ‘juridisch adviseurs’. Waarom neem je bij zo’n belangrijke kwestie niet iemand die er voor heeft doorgeleerd in de arm, maar gewoon iemand van de straat die zo’n niet beschermde functienaam op een visitekaartje kwakt? En die zich dus ook niet aan de integriteitsregels die gelden voor advocaten hoeft te houden. Werken die knakkers die Shima Kaes heeft ingeschakeld soms op basis van ‘no cure, no pay’ en verklaart dat die brief aan jou en je ouders?

Ja, het is raar dat Shima Kaes ook Mark Koster, de auteur van het onlangs verschenen boek over jouw familie waarin deze mishandelingen en poging(en) tot doodslag werden onthuld, voor de rechter wilde slepen. Was dat omdat ze zo de suggestie wilde wekken dat zij niet -direct of indirect- Kosters bron was en er ook door werd overvallen? Dat ze niet zelf een rol speelde in het uitlekken van een audio-opname van een hoogoplopende ruzie tussen jou en haar, die in Hilversum inmiddels bijna net zo vaak beluisterd is als de beelden van Patricia Paay’s plasseksvideo zijn bekeken?

Allemaal raar, Johnny.

En niet lief van haar.

Kerst 2020Kerst 2020

Maar bij mij is in deze hele affaire één zinnetje blijven hangen over die audio-opname.

“In het gesprek ontkent hij niet dat er handtastelijkheden waren, maar stelt hij dat hij Kaes nooit zomaar uit het niets heeft geslagen.”

Je geeft dus toe dat je een vrouwenbeuker bent.

Nou heb ik er niet voor doorgeleerd, Johnny.

Maar ik heb wel altijd begrepen dat een man die één keer een vrouw schopt (en slaat, aan de haren trekt en de keel dichtknijpt) daartoe zijn hele leven in staat is.

Eens een vrouwenbeuker, altijd een vrouwenbeuker.

Vrouwen mishandelen is, op kindermishandeling na, het laagste van het laagste, Johnny.

Dus hoe ‘raar’ die acties van Shima Kaes ook allemaal zijn: als ze de tape, de foto’s én de doktersverklaring heeft, hoop ik dat het Openbaar Ministerie de klassenjustitiepet (deze keer) aan de kapstok laat hangen en je een ongenadig pak op je donder geeft.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Omdat het nodig is.

(Advertentie)

 

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)