Economie

Koopjesjagersparadijs Action is essentieel verklaard – opent woensdagmiddag de deuren

16-12-2020 11:27

Komt écht goed onder de rand.

INSTANT UPDATE: Bronnen rond kabinet: koopjesjagersparadijs Action mag toch niet open

 

De Action kunt u herkennen als die winkel waar in grote steden sinds de coronamaatregelen steevast een rij voor staat. Er mag namelijk slecht een beperkt aantal mensen naar binnen, maar iedereen wil graag kopen, kopen, kopen. Zo ontstaat een rij.

Na de lockdown die het kabinet heeft afgekondigd, die talloze ondernemers in zak en as stort, is besloten dat Action een essentiële winkel is. Goedkope Chinese rommel komen is immers net zo noodzakelijk als eten en drinken. Action heeft effectief gelobby’t bij het kabinet:

De ruim vierhonderd winkels van Action in Nederland openen vanaf woensdagmiddag weer hun deuren voor klanten. Die kunnen bij de budgetketen uitsluitend terecht voor producten die als essentieel worden beschouwd, zoals schoonmaakmiddelen, hygiëneproducten en etenswaren. Ook Wibra zou weer winkels willen openen, maar een woordvoerder kan nog niet bevestigen dat dit ook gaat gebeuren.

Of er ook andere winkels open mogen die een assortiment hebben dat voor een deel bestaat uit essentiële producten, is niet bekend.