Binnenland

Gevangenis Vught financierde mogelijk moslimterrorisme

21-12-2020 11:17

U herinnert zich vast nog wel hoe de moordenaar van Theo van Gogh gerust een keuken in de EBI Vught aan gort sloeg? U vraagt zich wellicht af wat een staatsgevaarlijke terrorist überhaupt in de keuken doet. In keukens zijn messen te vinden en andere voorwerpen die als wapens kunnen dienen en Mohammed B. is een levensgevaarlijke terrorist. Allemaal waar, maar ja, privileges voor terroristen, zo rollen wij in Nederland.

Zo kan het dus gebeuren dat de gevangenis in Vught mogelijk terrorisme heeft gefinancierd, zo meldt de Volkskrant. Door een zaak tegen een 43-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn kwam het balletje aan het rollen. Uit onderzoek bleek dat de vrouw in 2017 meermaals honderd euro had overgemaakt naar de rekening van de gevangenis in Vught. Dit geld was bedoeld voor haar man Mohamed D., die aldaar vastzit op de terroristenafdeling.

Het geld was bedoeld voor deodorant en sigaretten, maar D. staat op de sanctielijst terrorisme. Er mag geen geld naar hem worden overgemaakt. Toch deed de gevangenis in Vught dat. Want die arme lieden op de terreurafdeling help je toch een beetje als het even kan, nietwaar? Alleen is het jammer dat de gevangenis zich nu mogelijk schuldig heeft gemaakt aan het financieren van terreur, want geld sturen naar mensen op de sanctielijst is verboden.

Het is momenteel onduidelijk of het Openbaar Ministerie de zaak voor de rechter brengt.