Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Dilan & Bente

22-12-2020 09:31

Beste Kakelkippen,

Ik hoor het Dilan nog zeggen.

“Een terrorist is op weg naar ons land. Of je nu Mooie Angela of Terror Truus heet, ons draai je geen rad voor ogen! Ze heeft walgelijke misdaden begaan en komt er wat ons betreft niet in. Ik heb zojuist de minister aangespoord alles op alles te zetten.”

“Waar gaat dit heen? Ik hoor net dat een cameraploeg van  PowNed aangevallen is bij school in Rotterdam van ondergedoken leraar. Grapperhaus, deze terroristen moeten NU van onze straten af. Oppakken en aanpakken!”

En ik hoor het Bente nog zeggen.

Bol.com Algemeen

 

“Treinterreur Vechtdallijn asielzoekers moet stoppen! Vervolgen en uitzetten waar dat kan.”

“Opnieuw zo’n onmenselijke daad tegen de vrijheid. Wat een hel voor het land en de nabestaanden. We moeten samen met Frankrijk blijven strijden voor onze manier van leven!”

“’Minderjarige’ criminele Noord-Afrikanen maken asielopvang onveilig. De hardere aanpak van overlastgevende asielzoekers moet hier echt een einde aan maken! Ook verwacht ik aangescherpt terugkeerbeleid.”

Tja.

“Ons draai je geen rad voor ogen.” “Oppakken en aanpakken.” “Vervolgen en uitzetten.” “Onmenselijke daad.” “Einde aan maken.”

Wat een stoere praat.

Oorlogstaal.

Uit de categorie ‘wel woorden, geen daden’ overigens, maar weet de kiezer veel.

Jullie kregen als dank voor die populistische praatjes in elk geval van Mark Rutte de vierde en vijfde plaats op de kandidatenlijst van de VVD. De kans is dus best groot dat we nog vier jaar naar jullie gekakel moeten luisteren.

Alleen… jullie zijn zo selectief.

Want nú hoor ik jullie niet.

 

Moeten jullie de hoofdverantwoordelijke voor de misdaden tegen de (veelal gekleurde) slachtoffers van de Toeslagenaffaire niet “keihard aanpakken”?

Moeten jullie geen “einde maken” aan zijn “onmenselijke daden”?

Moeten jullie er bij politie en OM niet zelf op aandringen om hem “op te pakken en te vervolgen”?

Of heeft het, in dit geval, opeens wél de voorkeur om ons “een rad voor ogen te draaien”?

We weten de antwoorden wel.

Jullie bijten niet in de hand die jullie voedt.

Net als ál die andere VVD’ers die hopen dat Mark Rutte ook met deze ongekende misdaad tegen de menselijkheid en de rechtsstaat weer wegkomt en die opeens zwijgen als het graf.

Wat mij betreft maakt dat jullie allemaal moreel medeplichtig.

Groet,

JanD

PS. Cadeautjes! Eentje voor Dilans hond Moos en eentje voor Bente’s dochtertje Anna.

(Advertentie)

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)