Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de Toeslagenaffaire-slachtoffers

23-12-2020 09:31

Beste slachtoffers,

Natuurlijk.

Natuurlijk hadden jullie liever je huis, je huwelijk, je tot zelfmoord gedwongen partner, je schuldenvrije status, je financiële zelfstandigheid, je verloren jaren en je vertrouwen in de overheid terug.

Dat maakt een jodenfooi van 30.000 euro niet goed.

Natuurlijk geloven jullie er niets van dat jullie snel die 30.000 euro krijgen. Sowieso is voor 1 april niet ‘snel’. Maar terecht zijn jullie bang dat die 30.000 euro eerst nog wordt belast, dan wordt ingepikt door jullie bewindvoerder, schuldhulpverlener of schuldeisers en dat-ie ook nog eens ten koste gaat van allerlei toeslagen die jullie anders in de toekomst zouden ontvangen.

Leer jullie de criminele Nederlandse overheid kennen.

Natuurlijk is het uiterst pijnlijk dat Nederlandse media, zoals het Staatsomroep-programma ‘Nieuwsuur’, het frame “groots gebaar” van het kabinet overnemen. Want het is too little, too late en verre van ‘groots’. Het is door CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt en SP-Kamerlid Renske Leijten (en Pieter Klein van RTL Nieuws en Jan Kleinnijenhuis van Trouw) weggesleept voor de poorten van de hel.

Maar over één ding hoeven jullie je geen zorgen te maken.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Premier Mark Rutte, de capo di tutti capi, en zijn hele kabinet gaan die 30.000 euro echt niet inzetten om te kunnen aanblijven.

Die lui snappen heus wel dat de misdaden tegen de menselijkheid en de rechtsstaat waaraan ze zich jarenlang schuldig hebben gemaakt onvermijdelijk tot hun aftreden leiden.

En dat ze zich niet gaan verantwoorden in het kamerdebat, waarin Omtzigt en Leijten nog een keer urenlang de kans krijgen om aan te tonen wat een ongelooflijke bananenmonarchie Mark Rutte (en Lodewijk Asscher) van ons land hebben gemaakt.

En waarin Omtzigt en Leijten, volkomen terecht, ook hun laatste troefkaart nog kunnen uitspelen: institutioneel racisme.

Want dat jullie bijna allemaal een allochtone achtergrond hebben, was natuurlijk geen toeval. En bleef niet voor niets onbesproken bij de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag. Ook dat was weer afgesproken werk.

Ze treden dus af vóór of aan het begin van het Kamerdebat.

Uit pure berekening.

En ze zullen zichzelf daar heel hard voor op de schouders rammen.

En er geen seconde van wakker liggen.

Want ze hebben geen geweten.

Groet,

JanD

PS. Ik zou graag een echt ‘groots gebaar’ maken, maar het wordt gewoon een symbolisch cadeautje. Als de verwarming is afgesloten, brandt dit zeker een uur.

 

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)