Binnenland

Politie wil meer diversiteit politieteams in overwegend allochtone wijken

23-12-2020 11:15

De politie wil 600 miljoen euro extra. Want de politie lijdt aan een ongelooflijk autoriteitsprobleem capaciteitsproblemen. Daar vraagt de Sterke Arm aandacht voor middels een uitgebreid schrijven.

Krachtig citaat over wat er echt mis met de politie in Nederland:

‘Verankering in de wijk is daarom belangrijker dan ooit’, constateert de korpschef. ‘Vertrouwen in de politie zorgt voor steun en een goede informatiepositie in de wijk. Maar een politie die lokaal verankerd is, vraagt om een politie die herkenbaar en benaderbaar is.’ Volgens Van Essen moet de politie daarom bouwen aan teams die diverser zijn. ‘Met politiemensen die herkend worden door de wijk of straat waarin zij werken. Dat betekent dat je in de Utrechtse wijk Lombok, in Amsterdam-West of in de Schilderswijk in Den Haag een andere samenstelling van je politieteam moet hebben dan op bijvoorbeeld het Drentse platteland. Die lokale verankering is de kern van de politie. Daarom denk ik dat de Nederlandse politie zoveel vertrouwen geniet.’

Maar laten we vooral toegeven aan ”’jongeren”’ die geen respect hebben voor agent Piet uit Drenthe omdat agent Piet uit Drenthe niet divers genoeg is.