Politiek

Grapperhausje – Defensievakbond en PVV ontstemd over kerkbezoek Ank Bijleveld (CDA) op Kerstavond

25-12-2020 18:12

Minister van Defensie Ank Bijleveld (CDA). (Screenshot Tweede Kamer)

Minister van Defensie Ank Bijleveld (CDA) heeft op Kerstavond een fysieke kerkdienst bezocht in haar woonplaats Goor. Het kabinet drong er eerder bij kerken op aan om fysieke diensten zoveel mogelijk te beperken. Critici vinden haar bezoek niet handig. “Als minister heeft ze in coronatijd een voorbeeldfunctie”, zegt defensievakbond AFMP. Ook PVV-Kamerlid Roy van Aalst heeft geen begrip voor het kerkbezoek van Bijleveld. “Ik vind het typisch CDA. Iets met een bruiloft”, zegt hij tegen RTV Oost.

Bijleveld bezocht donderdagavond de fysieke viering in de Goorse Hofkerk. Die was bedoeld voor mensen die geen internet hebben of zij die echt eenzaam zijn. Ze beaamde de constatering van de verslaggever dat ze ‘niet echt voldeed aan het stereotype ‘eenzame oudere’, maar ging verder niet in op haar bezoek. “Ze was daar als privépersoon”, laat haar woordvoerder aan RTV Oost weten. “Er waren in totaal maar zestien personen bij de bijeenkomst aanwezig en omdat haar man veel doet voor de kerk, is ze daarnaartoe gegaan.”

Deze zomer kwam Bijlevelds partijgenoot en minister van Justitie Ferd Grapperhaus in opspraak omdat hij tijdens zijn huwelijk de coronamaatregelen niet naleefde.

Lees ook – Ferd Grapperhaus krijgt boete voor overtreden coronaregels op bruiloft – Heeft nu strafblad