Entertainment

Techno-tuig komt en masse bij elkaar, politie omsingelt gebouw en laat ze weer gaan

31-12-2020 11:29

Er is natuurlijk niks belangrijker dan naar technofeesten gaan, alwaar je al of niet onder invloed van een pilletje keihard kan gaan. Dat is belangrijker dan code zwart; het moeten kiezen welke patiënten IC-zorg krijgen omdat er onvoldoende capaciteit is. De T was erbij hoe techno-tuig uit het hele land zich in Hoofddorp verzamelde in een gesloten hotel om daar alle coronaregels aan de laars te lappen.

Vele tientallen jongeren uit heel het land zijn in de nacht van woensdag op donderdag door de politie van een groots illegaal feest in Hoofddorp verwijderd. De illegale technorave, waar ook toegangsgeld voor moest worden betaald, was eerder online aangekondigd en volgens de organisator binnen twee minuten uitverkocht.

Gelukkig kon de politie de feestende jongeren inrekenen, maar dit is Nederland, dus dat gebeurde niet.

Vlak voor 01.30 verschenen tientallen agenten, sommigen met honden, rond het gebouw, waar op dat moment harde muziek klinkt en vele tientallen hossende feestvierders aanwezig zijn.

Na het stilleggen van het feest werden alle individuele bezoekers door de massaal aanwezige agenten geïdentificeerd alvorens zij het terrein mochten verlaten. „We overleggen momenteel met het Openbaar Ministerie welke eventuele boetes kunnen worden opgelegd”, zegt de aanwezige Officier van Dienst van de politie Kennemerland tegen De Telegraaf.

Zo komen we er wel!