Media

BN’er (V): ‘Naar tandarts ga ik niet als maan in Stier staat, mijn haren verf ik juist wél in Leeuw’

02-01-2021 10:39

JUST DO IT!

Sommige zaken zijn zo hartverscheurend dom dat het gewoon misdadig is en dat je er eigenlijk mensen voor zou moeten kunnen vervolgen. Vrouwen bijvoorbeeld die schaamteloos toegeven dat ze regelmatig met vriendinnen Angel Cards trekken. Of ouders van kinderen met ernstige psychiatrische afwijkingen die er oprecht van overtuigd zijn dat hun kind paranormaal begaafd is. Of mensen die graag sport kijken. Of Parool-abonnee’s. Of Robert Jensen. Of Baudeteers. D66-stemmers, kinderen, mensen die klappen voor zorgmedewerkers, NRC-kunstrecensenten…

Of gewoon Lieke ‘naar de tandarts ga ik niet als de maan in Stier staat en mijn haren verf ik juist wél in Leeuw’ van Lexmond in de Telegraaf:

Lieke: “De maan heeft een cyclus van 28 of 29 dagen. Tijdens die cyclus gaat ze langs alle sterrenbeelden. Elk sterrenbeeld oefent een bepaalde invloed uit op je lichaam en geest. Als je leeft volgens de stand van de maan en kijkt in welk sterrenbeeld ze staat, kun je meer grip krijgen op je leven. Zo zijn er dagen waarop je beter niet naar de tandarts kunt gaan omdat je mond dan extra gevoelig is, of dagen waarop je het beste een zakelijke afspraak kunt inplannen. Je kunt die kennis in je voordeel gebruiken.”

Het klinkt wel een beetje zweverig…

Lieke: “Dat is het juist helemaal niet. Je kunt het nog geen wetenschap noemen, maar als je je realiseert dat de maan eb en vloed – water dus – regeert en wij voor zo’n tachtig procent uit water bestaan, is het onlogisch om te denken dat de maan geen invloed op ons heeft. Ik sprak een keer een wetenschapper en die zei: ’We kunnen wetenschappelijk precies aantonen wat er gebeurt wanneer iemand verliefd wordt. Maar het moment precies daarvóór, het eerste échte contact, kunnen we niet vangen.’ Met andere woorden: je hoeft niet altijd op papier te zien dat iets zo is. In de praktijk blijkt dat dit werkt.”

Joe! Een wet tegen vrouwengedram ernstige domheid, wanneer?