Buitenland

BoJo: Heel United Kingdom in lockdown

04-01-2021 21:16

CC Arno Mikkor

Omdat het dus écht heel erg niet goed gaat qua Covid19-besmettingen in Groot-Britannië heeft premier Boris Johnson maandagavond besloten heel het land in lockdown te gooien. Dit om te voorkomen dat straks álle Britse ziekenhuizen in code black moeten gaan en het lijken stapelen moet worden verplaatst van koelwagens naar ijsbanen.

Eerder drongen bestuurders van UK’s National Health Service (alle publieke ziekenhuizen en doktersposten) al aan om het Covid19 Alert Level op te schalen naar level 5. Dit betekent dat ziekenhuizen serieus risico lopen de toestroom van patiënten niet meer aan te kunnen en het zorgsysteem instort.

De lockdown die nu is afgekondigd is nóg zwaarder dan die van afgelopen maart toen het virus voor het eerst huishield in Europa.

Ook ging eerder vandaag Schotland al in lockdown. De First Minister van Schotland, Nicola Sturgeon liet weten: “Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik me sinds maart niet zo’n zorgen heb gemaakt om de situatie”.

Nederland is nog steeds niet in lockdown en dat terwijl het aantal mondkapjesloze viruswappies dat doodleuk het bestaan van Covid19 ontkent en zelfs beweert dat de IC’s gewoon leeg zijn als paddestoelen uit de grond blijven schieten.