Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Wilfred Genee

05-01-2021 09:31

Wilfred!

Da’s een tijdje geleden, gozer.

Is meegevallen hè, de schade van de rel van afgelopen zomer?

Bij Veronica Inside zijn alle adverteerders die toentertijd ‘principiële bezwaren’ hadden tegen jullie programma gewoon weer teruggekeerd toen de Arie Boomsma’s van deze wereld hun vizier op het volgende hypeje richtten.

Gijp en Derksen, die nóóit meer met je aan een tafel zouden gaan zitten, gedogen je -vanwege makkelijk verdiend geld respectievelijk angst voor vergetelheid- zonder ook maar een begin van buikpijn.

En op de radio ben je zelfs gepromoveerd van de middag naar de veel belangrijker ochtendspits.

Waarbij je ook nog zelf je werktijden mocht bepalen, waardoor iedereen die tussen zes en zeven uur Radio Veronica aanzet het moet doen met ‘De Warming Up’, waarin mijn grote vriend Rick Romijn de presentatorstoel vast opwarmt tot de ster zelf om zeven uur zijn opwachting maakt.

Niet slecht, voor een matennaaier.

Eerlijk gezegd was het allemaal een beetje aan me voorbij gegaan wat je allemaal nog deed, maar één ding is niet veranderd: je neiging tot zelfdestructie.

Zo kwam ik je weer tegen in het Algemeen Dagblad.

Dat had een stukje gemaakt over jouw terugblik op jullie eenmalige programma ‘VI Meestervoorspellers’, dat afgelopen zaterdag op prime-time bleek te zijn uitgezonden en dat 16.980.634 andere Nederlanders en ik gemist hadden.

Je was zelf niet zo tevreden over dat programma, zei je. En je klaagde over de montage.

“Alle grappen over John de Mol zijn eruit geknipt.”

Daarin herkende ik de oude Genee weer.

Goede Voornemens 2020

 

Want met die opmerking suggereerde je dat Gijp, Derksen en jij heel stoer grappen hadden zitten maken over de grote baas. Terwijl wij nooit zullen weten of dat echt zo was, want wij kunnen immers alleen de gemonteerde uitzending terugzien.

Ik vroeg me natuurlijk ook meteen af of dat alleen grappen over de oude Mol waren (waar niet zo heel veel lef voor nodig is zolang de kijkcijfers oké zijn), of ook over de jonge Mol, Johnny.

Want ik neem aan dat jullie net zo principieel tegen het mishandelen van vrouwen zijn als ik.

En dat jullie in zo’n ‘waarzeggers-show’ de kans niet laten lopen om te voorspellen of de ex van Johnny haar aangifte wegens mishandeling en poging tot doodslag in ruil voor een zak geld in 2021 gaat intrekken of niet.

Toch?

Zoveel ballen hebben Gijp, Derksen en jij toch wel?

Dankzij de geweldige website Mediacourant kreeg ik trouwens nog wel mee wat voor grappen wél door de selectie kwamen bij jullie programma ‘VI Meestervoorspellers’.

Jullie moesten voorspellen of Martien Meiland dit jaar wel of geen partner zou vinden. En toen ging het gesprek zo:

René van der Gijp: “Is een nieuwe partner iemand die hij een keer een duwtje geeft of is een nieuwe partner echt iemand die bij hem in huis gaat wonen ofzo? Met zijn vrouw erbij? Ik zeg: nee. Dat moet je toch niet willen?”

Jij: “Wat moet je niet willen?”

 

René van der Gijp: “Dat je dan dadelijk met z’n drietjes woont en dat Martien de ene keer Kees in zijn poepgaatje neukt en de volgende dag Erica in d’r kutje. Dat moet je toch allemaal niet willen? Dat wordt toch allemaal veel te ongemakkelijk, voor die kinderen ook? (…) Dan is het ’s avonds van: jongens, welk kamertje stapt Martien binnen? Dan is het ook maar net hoeveel wijn hij op heeft, weet je wel.”

Johan Derksen: “Martien is niet voor één gaatje te vangen.”

Jullie pech: de Meilandjes schakelen niet de hele grachtengordel in en bellen geen adverteerders om jullie koppen op het hakblok te leggen én daarmee jullie kijkcijfers op te krikken.

Hooguit halen ze, als ze het al meekregen, hun schouders erover op.

Een beetje wat Veronica Inside-kijkers bij jullie hele programma doen sinds jij van je vrouw dat mes in de rug van Derksen en Van der Gijp moest steken ;-)

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Het komt uit een goed hart, zoals je weet.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren, dan kan dat via Backme.

(Advertenties)

Als u 250 € in Amazon investeert, kan dit in één maand mogelijk verdrievoudigen.SocialBooster|SponsoredBegrafenisondernemers zijn woedend omdat mensen dit ontdekt hebben.Uitvaartverzekering Vergelijken | Zoek Advertenties|SponsoredWil je single vrouwen in Oosterhout ontmoeten?Lexa|SponsoredWaarom Je Voor 2022 Zonnepanelen Moet InstallerenBeter Huis Beter Leven|SponsoredOosterhout: Ouderen zijn verbaasd over de begrafeniskostenUitvaartkosten | Zoek Resultaten|SponsoredOntmoet vrouwen boven de 50 jaar in de buurt van OosterhoutOurtime|SponsoredWaarom Je Voor 2022 Zonnepanelen Moet InstallerenBeter Huis Beter Leven|SponsoredWat kost een scootmobiel en waar moet U op letten? Ontvang Hier uw nodige informatie!Snelle Offerte|SponsoredEen auto wordt na 50 jaar opgegraven, maar niemand had verwacht dat hij er zó zou uitzien…BIBA|SponsoredConsument Centraal – Consumenten woedend!De energieprijzen zijn vanaf 1 juli enorm gedaald, maar veel huishoudens profiteren hier niet van.Consument Centraal|SponsoredAan Sigrid KaagBriefje van JanAan prins Bernhard jr.Briefje van JanMan trekt aan touwtje op zolder en ontdekt geheime kamer vol metLearn It Wise|SponsoredHuiseigenaar ontdekte briljante energie bespaartrucBespaarkiosk.nl|SponsoredZoekt u een scootmobiel? Laat u Hier voorlichten.Snelle Offerte|SponsoredConsumenten woedend op energiemaatschappijenDe energieprijzen zijn vanaf 1 juli enorm gedaald, maar veel huishoudens profiteren hier niet van.Consument Centraal|SponsoredAan rapper BoefBriefje van JanHuiseigenaren onthullen: zo plaats je gratis zonnepanelen in OosterhoutHalloStroom|SponsoredAan Albert VerlindeBriefje van JanAan Jeroen PauwBriefje van Jan

Spread the word!

Personaliseringsknoppen

Gerelateerd

Aan Shula Rijxman

2 januari 2021

Aan Alexander Pechtold

12 december 2020

Aan Mark Rutte

Lees alle reviews over Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt Beste meneer Rutte, Ik zat gisteravond dat lijstje ministers en staatssecretarissen van Rutte 3 eens te bekijken. En ik dacht: oh jee. Lees even met me mee. Eerst de zestien ministers. Mark Rutte natuurlijk.…

21 oktober 2017

This entry was posted in Briefje van JanMediaPolitiek and tagged . Bookmark the permalinkEdit

Post navigation

NIEUW BIJ BUTTKICKEN.NL

AL ACHT WEKEN IN DE BESTSELLER 60

BOBS NIEUWE THRILLER

FITTER IN 9 DAGEN?

ComputerComputer

GEEN SMOEZEN MEER!

Geen smoezen meer!

ZORG DAT EESTERGA NIET ZWIJGT

Zorg dat Eesterga niet zwijgt

ABONNEER JE OP MIJN NIEUWSBRIEF

E-mail

Firstname

Lastname

Subscribe

LAATSTE WEEK

SearchSponsored LinksYou May LikeAls u 250 € in Amazon investeert, kan dit in één maand mogelijk verdrievoudigen.SocialBoosterWaarom Je Voor 2022 Zonnepanelen Moet InstallerenBeter Huis Beter LevenBegrafenisondernemers zijn woedend omdat mensen dit ontdekt hebben.Uitvaartverzekering Vergelijken | Zoek AdvertentiesWil je single vrouwen in Oosterhout ontmoeten?LexaOosterhout: Ouderen zijn verbaasd over de begrafeniskostenUitvaartkosten | Zoek ResultatenOntmoet vrouwen boven de 50 jaar in de buurt van OosterhoutOurtimeby Taboola


 
 
True managed webspace

Lees ook deze artikelen

Johan Derksen middelvinger

Johan Derksen bukt niet, biedt geen ‘excuses’ aan in Vandaag Inside, anderhalf miljoen kijkers

Candle in the wind

OM doet nog steeds onderzoek naar verjaarde ‘aanranding’ met kaars door Johan Derksen

Johan Derksen

Nu wel echt definitief: maandag weer Vandaag Inside mét Johan Derksen op TV

Johan Derksen

Talpa: ‘Bewering terugkeer Johan Derksen en Inside Vandaag is voorbarig’

Candle in the wind

Johan Derksen-cancelgate: ‘De vrijheid van expressie is gewoon dood, dat is heel ernstig’

Johan Derksen

Vandaag Inside definitief van buis af gecancelt, Talpa bevestigt

99 woorden – Blijf-van-mijn-lijfhuis

John de Mol

BRIEFJE VAN JAN – Aan John de Mol

Johnny de Mol

BRIEFJE VAN JAN – Aan Johnny de Mol

Johnny de Mol

99 woorden – Johnny’s middelvinger

BRIEFJE VAN JAN – Aan Johnny de Mol

Koning Willem Alexander koninging Maxima

99 woorden – In opspraak!

Johan Derksen

Johan Derksen wacht op excuses van Spanjaarden voor 80-jarige oorlog

BRIEFJE VAN JAN – Aan Angela de Jong

Johan Derksen

99 woorden: Derksen spreekt

BRIEFJE VAN JAN – Aan Marc Overmars

Linda de Mol

BRIEFJE VAN JAN – Aan Linda de Mol

BRIEFJE VAN JAN – Aan Ali B.

Podcasts

Multi Award Winning TPO Podcast 353 met Beste Presentator Roderick Veelo en Bert Brussen

Lees verder

TPO Podcast 352 met Rodney Veelo and Burt Brussen

Lees verder