Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Willem Engel

07-01-2021 09:31

Beste Willem,

Het wordt spannend.

Wint Sylvana Simons of win jij?

Krijgt zij in de campagnefase waarin kansloze partijtjes nog een klein beetje worden gevolgd door de media de meeste aandacht met haar provocaties of jij?

Zal zij met haar grijsgedraaide plaat over wat 99,99 procent van onze overoveroveroverovergrootouders de overoveroveroverovergrootouders van ‘mensen van kleur’ níet hebben aangedaan toch weer op genoeg tenen gaan staan om tot de dag van de verkiezingen in beeld te blijven?

Of ben jij met je ‘partij’ Vrij en Sociaal Nederland in staat om dusdanig te provoceren dat de media de komende 69 dagen niet om jóu heen kunnen?

Wat niet echt helpt is als je de top van je kandidatenlijst aan de pers presenteert op het moment dat alle cameraploegen door het Rijk zijn opgetrommeld om in Veghel een PR-momentje van Hugo de Jonge vast te leggen. In verkiezingstijd is televisie immers het enige medium dat er toe doet.

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

Je had ook nog de pech dat de enige aanwezige journalist (Niels Klaassen van het AD) pas later aan zijn stukje een onderzoek toevoegde waaruit blijkt dat slechts 10 (tien!) procent van de Nederlandse bevolking jou volgens een Ipsos/NOS-onderzoek ‘betrouwbaar’ vindt. Anders had je daar op z’n Trumps “Corruption!” over kunnen roepen.

Maar gelukkig voor jou hebben we het CIDI nog.

Die organisatie is altijd bereid een al lang koud geworden prak op te warmen en toonde zich, nu jij je ook hebt gemeld als KKK (kansloos kandidaat-Kamerlid), opeens geschokt over Jodenster-uitspraken die jij afgelopen zomer al deed.

Je rook je kans en reageerde verrassend: boos.

Boos omdat het CIDI je niet uitnodigde voor een kopje koffie, maar ‘konkelde achter je rug’. Je zei: “Ik betreur dat het CIDI geen contact met mij heeft opgenomen om dit als volwassenen uit te praten.”

LOL.

Eerst beledig je mensen tot op het bot (want dat doe je als je het dragen van een mondkapje vergelijkt met het dragen van de Jodenster én wappies verdedigt die hét symbool van de Holocaust echt gaan dragen) en dan verwacht je dat ze gezellig met je gaan zitten verbinden.

Ik voorspel je dat die Jodenster-provocatie echter geen media-aandacht genereert tot 17 maart. Zo’n CIDI-momentje is meestal niet de opmaat naar een debat, maar de afsluiting ervan.

Dus ik weet niet of je van Sylvana Simons gaat winnen, qua provocatiebonus in de media.

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

Al moet ik ook eerlijk zeggen: wat er gisteravond in Washington gebeurde, de bestorming van het Capitool door het grootste tuig onder de Trump-aanhangers, zou jou zomaar eens kunnen inspireren.

Dat je denkt dat je met een leger van wappies het Tweede Kamer-gebouw kunt bestormen, en dat jij dan eindigt op de stoel van Kamervoorzitter Khadija Arib.Dat jullie allemaal gearresteerd worden. Met als hoogtepunt natuurlijk dat één van je volgelingen die ‘uit liefde een Marechaussee wilde knuffelen’ wordt neergeschoten en aan zijn of haar verwondingen overlijdt.

Dan heb jij je Kamerzetel binnen.

En ligt de weg naar herstelbetalingen open.

Je bent er slecht genoeg voor.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Als je het al hebt, mag je het ruilen.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren, dan kan dat via Backme.

(Advertenties)