Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Arie Slob

09-01-2021 09:31

Meneer Slob,

Nou, dat is een makkie.

U hoeft die beleidsplannen van de nieuwe omroepen die voor 1 januari 50.000 leden hadden niet meer langs het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur te sturen voor advies.

U hoeft niet te wachten tot augustus voor u ze toelaat tot de pot met goud die Publieke Omroep heet.

U kunt uw krabbel als media-minister zetten.

De vraag of ze onderscheidend genoeg zijn, is gisteren beantwoord.

Van ‘Ongehoord Nederland’ wisten we het al.

Een omroep die gewoon een zwarte Zwarte Piet wil laten zien, die zichzelf (in navolging van de Amerikaanse president Trump) ‘patriottistisch’ noemt en die radiohoofd en tijdschriftstem Arnold Karskens door de screentest laat komen, is onderscheidend genoeg.

Van ‘Zwart’ wisten we het lange tijd niet.

Maar dat kwam omdat we naar de verkeerde dingen keken.

MobileMobile

We gingen ervan uit dat ‘Zwart’ zich wilde onderscheiden met ‘een multicultureel geluid’. En we dachten: kijken die lui nooit naar de Publieke Omroep ofzo? Weten die niet dat we al jaren worden doodgegooid met Nieuwe Maan-achtige gedrochten bij algemene omroepen als de NTR en voor moslimterroristen buigende talkshowhosts bij KRONCRV?

Maar dat is helemaal niet waar ‘Zwart’ zich mee wil onderscheiden.

‘Zwart’ wil het echt helemaal anders doen dan die politiek-correcte deugomroepen die nu het publieke bestel vormen.

‘Zwart’ wordt de omroep van het ‘domestic terrorism’.

En zo’n omroep hadden we nog niet.

Een omroep waarvan de voorman niet te beroerd is om geschminkte volwassenen en kinderen in hun gezicht te trappen. “Dit is een nieuwe fase en mensen moeten zich niet meer inhouden. Als je lichaam trilt, dan moet je gewoon los gaan op de persoon die voor je staat, je moet nou eenmaal risico’s nemen”, zei die voorman.

Een omroep waarvan de voorman zijn kijkers oproept tot ‘domestic terrorism’.  Zoals bleek uit de vraag: “Gaat er iemand nou ooit nog een Zwarte Piet knallen of moet ik het doen?”

Een omroep waarvan de voorman uitzendingen van andere omroepen wilde laten verstoren door ‘domestic terrorism’. Zo plaatste hij op social media een bericht door van ene Matthew, die de uitzending van de Sinterklaas-intocht van de NTR wilde ‘verlevendigen’. “Kan iemand Sinterklaas dit jaar van die boot schieten, ik leg 500 euro op z’n hoofd.” En alsof dat nog niet bloedig genoeg was, steunde hij op dezelfde social media een andere makker die het wel een goed idee vond om op de hele intocht, dus ook op alle aanwezige ouders en kinderen, in te rijden. (Het OM onderzoekt nu al vijf maanden hoe ze die weer kunnen laten afdoen met nep-excuses)

Hoe ‘domestic terrorism’ wilt u het hebben?

Die laatste voorbeelden zijn een jaar of acht, negen oud, dus ze waren mij eerlijk gezegd ontschoten.

Tot gisteren.

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

Toen bleek dat ‘Zwart’ een omroep is waarvan de voorman apparatuur van journalisten steelt, journalisten onder druk zet om hun materiaal te vernietigen en dreigt het anders zelf te doen en ook nog zegt: “Je gaat het er nu afhalen anders heb je een probleem met mij”.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) zegt daarover: “Een dergelijke intimidatie is ronduit kwalijk en bedreigend jegens de betrokken journalist.”

Kortom, meneer Slob, gééf ‘Zwart’ die zendtijd.

Een omroep waarvan de voorman eerst aanslagen op Sinterklaas en bezoekers van de Sinterklaasintocht toejuicht, daarna belooft om hoogstpersoonlijk geschminkte Nederlanders in hun gezicht te gaan trappen en nu ook echt bedreigingen uit en apparatuur en bestanden jat tijdens een interview met nota bene de in- en inkeurige Evangelische Omroep, is zéker een aanwinst voor de Publieke Omroep.

‘Domestic terrorism’, van onze belastingcenten.

Als u dat faciliteert, is is Nederland echt af.

Groet,

JanD

PS. Een cadeautje om u te helpen niet langer te treuzelen met uw beslissing.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren, dan kan dat via Backme.

(Advertenties)