Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Ferd Grapperhaus

10-01-2021 09:31

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

Meneer Grapperhaus,

Vorig jaar juni hield ik een lezing.

Daar zei ik dat ik later dat jaar iedere Bijlmerbewoner die ik bij de Sociale Dienst zijn hand zag ophouden op zijn gezicht zou trappen.

Toen uw Openbaar Ministerie mij daarop aansprak, zei ik dat ik dat natuurlijk niet echt zou doen, maar dat ik een woordkunstenaar ben en dat die woorden spontaan bij me opkwamen toen ik zag hoe enthousiast mijn publiek op mijn lezing reageerde.

En dat ‘een Bijlmerbewoner die bij de Sociale Dienst zijn hand ophoudt’ ook helemaal niet bestaat. Dat is een fictieve figuur. Dus die kon ik helemaal niet op zijn gezicht trappen.

Mijn advocaat (die van Jos B.) en uw Officier van Justitie (die van het anti-discriminatiebureau), stelden samen een verklaring op dat het me speet als Bijlmerbewoners zich beledigd hadden gevoeld door mijn lezing, ik tekende bij het kruisje en we dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.

Maar in augustus of september vonden wat van die racistische teringlijers uit de Bijlmer…

Pardon, even opnieuw!

Maar in augustus of september vonden wat gewaardeerde Bijlmerbewoners oude tweets van me, waarin ik oproepen tot geweld op bezoekers van Keti Koti goedpraatte.

Rapteksten over 500 euro op iemands hoofd zetten…

Inrijden op de menigte…

En meer van die dingetjes waar ik natuurlijk ontzettend tegen ben, maar die bij een woordkunstenaar nu eenmaal spontaan in zijn hoofd opkomen, zo werkt dat in de cultuursector.

Uw Openbaar Ministerie kon niet anders dan beloven dat het er onderzoek naar zou doen.

Daarbij had het Openbaar Ministerie net als ik in de hoop dat het in de vergetelheid zou raken, bijvoorbeeld omdat de focus van de media zich zou verplaatsen naar nóg grotere criminelen.

Dat lukte aardig.

Tot ik op 28 december twee laptops van pigmentverwende landgenoten jatte in het Volkshotel in Amsterdam en de eigenaars van die laptops bedreigde toen ze ze, inclusief alle bestanden, terug wilden hebben.

Nu die lui dat ruim een week later naar buiten hebben gebracht moeten uw Openbaar Ministerie en ik wéér iets verzinnen waardoor ik niet vervolgd word.

Daar heb ik ook zakelijk belang bij, want ik ben net bezig om drie miljoen euro overheidssubsidie binnen te harken bij uw collega Slob en dat kan best eens een dingetje worden als die vieze, vuile, gore, racisti… eh… die brave, hardwerkende Bijlmerbewoners er weer een heel mediacircus van gaan maken.

Sale / Solden 2021

 

Zelf heb ik al naar buiten gebracht dat ik even mijn grote mond hou na dat ‘misgelopen gesprek’ in het Volkshotel.

Misschien is het handig als we net als toen met die lezing ook nu één lijn trekken.

Dat uw Openbaar Ministerie het ook niet heeft over ‘diefstal’ en ‘bedreiging’, maar over ‘een misgelopen gesprek’.

Dan maken we het over een weekje ofzo af met een interview bij Margriet van der Linden, sluit dat mokkel na een verhaal waarin ik lieg dat ik bedreigd ben af met “Helder!” en is het klaar.

Tot ik wéér een keer mijn ware aard laat zien.

Zo maar doen dan?

Groetjes,

Jankwasi

PS. Dan heb ik nu ook een keer een leuk cadeautje voor alle meiden van het OM!

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren, dan kan dat via Backme.

(Advertenties)