Binnenland

Na Sinterklaas wil KOZP ook het racistische en seksistische carnavalsfeest aanpakken

18-01-2021 16:36

Carnaval in Kielegat, een Klan rally is er niks bij

Na Sinterklaas en Zwarte Piet gaan de gezellige mensen van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) zich nu ook bemoeien met carnaval. Want als er een feest is waar racisme, seksisme, transgenderhaat én culturele toe-eigening voorkomt, dan is het wel kernevel. Ja, werkelijk alles wordt er tijdens dit volksfestijn op de hak genomen en in een multicultureel land vol kwetsbare groeperingen kan dat natuurlijk niet:

“Volwassenen en kinderen die verkleed gaan als indiaan, groepen mensen met een geel geschminkt gezicht en de daarbij behorende ’spleetogen’, praalwagens met kannibalen, joden of moslimterroristen: we zien het allemaal jaarlijks voorbij komen.”

Aldus de actieclub. De zuidelijke afdelingen van KOZP en de aan hen gelieerde groepen gaan dan ook strijden om carnaval weer great again te maken. Als het aan de actievoerders ligt worden hierbij voortaan enkel nog dominante elitegroepen bespot. Ook wil KOZP dus niet meer zien dat carnavalsvierders de cultuur van een ander aantrekken. Dat is namelijk heel erg kwetsend.

Een andere groep die erg te lijden heeft onder het carnavalsfeest zijn de transgenders en dragqueens. Tijdens het volksfeest denkt immers elke boeren lul dat hij een paar dagen het flamboyante vrouwtje kan uithangen voor de leut. Volgens KOZP is dit echter niets minder dan een trap in het gezicht van elke serieuze queen.

“Maar met carnaval is het opeens hilarisch om deze groepen te parodiëren, om nog een extra schepje bovenop de spot te doen. Dit draagt bij aan de instandhouding van vooroordelen en aan onderdrukking en ongelijkwaardige behandeling in Nederland.”

Voortaan dus alleen nog maar hossen in een blauwe boerenkiel en enkel nog lachen om de persiflages van Mark Rutte. Anders heb je straks voor je het weet een briesende demonstrant in je nek hangen die je indianentooi aanziet voor een hakenkruis.